Zbog „Veseli se srpski rode“: TS Kosova prijavio tim Srbije

Davis Cup 24. nov 202319:10 93 komentara

Teniski savez Kosova prijavio je Teniski savez Srbije i Dejvis kup reprezentaciju Srbije zbog pesme koja je pratila izlazak srpskih tenisera na teren pred meč četvrtfinala protiv Velike Britanije.

Povezano

List „Koha Ditore“ navodi da je pesma Danice Crnogorčević „Veseli se srpski rode“ u kojoj se pominju Prizren i Rumija „neonacistička“ i da tim Srbije mora da bude kažnjen zbog provokacija.

„Neverovatno je da se takve provokacije neonacističkim pesmama dešavaju na velikim sportskim dogašajima, posebno na Dejvis kupu koji je zapravo Svetsko prvenstvo u tenisu. Zato je ITF kao organizator takmičenja odgovoran za ovu provokaciju države Kosovo“, nevedeno je u saopštenju Teniskog saveza Kosova.

Dalje se u saopštenju navod da će TSK u saradnji sa državnim institucjama podneti i zvaničnu žalbu Međunarodnoj teniskoj federaciji, Međunarodnom olimpijskom komitetu i svim drugim relevantnim institucijama.

TSK dodaje da ovo „nije prvi prestup“ Novaka Đokovića koji je u maju na Rolan Garosu na kameri napisao „Kosovo je srce Srbije“ ali i da se oglašavao povodom sukoba do koga je došlo u Banjskoj 24. septembra.

Burne reakcije izbor pesme srpskog tima izazvao je i na društvenim mrežama, kako sa Kosova, tako i iz Crne Gore, Austrije…

Merkur Xtip promo Torino Dejvis kup
promo

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare