Alkaraz završio US Open predajom, Feliks u polufinalu

Grand Slam 8. sep 20214:20 > 8:33 3 komentara
Imago Sports

Mladi Španac Karlos Alkaraz predao je meč četvrtfinala US Opena Feliksu Ože-Alijasimu zbog povrede noge. Posle prvog seta u kom je Kanađanin dobio 6:2, u drugom je vodio 3:1 i tako je prošao dalje. U polufinalu će mu rival biti Danil Medvedev.

Očekivala je publika u Njujorku fantastičnu borbu i pravu borbu u kojoj će sve prštati između dva tenisera čije vreme tek dolazi. Ipak svi su ostali uskraćeni za jedan fenomenalan duel jer je popustio Karlos Alkaraz. Mladi Španac koga mnogi vide kao naslednika Rafe Nadala se povredio i odmah je bilo jasno da on ne može da da sve od sebe.

Karlos se u jednom trenutku konsultovao sa lekarom koji je očigledno savetovao da se ništa ne rizikuje sa povredom noge.

U prvom setu je inače Ože Alijasim napravio brejk pri vođstvu 3:2. To su bile prve brejk šanse u meču, a Kanađanin je iskoristio četvrtu priliku. Iza toga je on spasio čak tri uzastone brejk prilike u devetom gemu u kom je servirao za ostanak u setu.

U drugom je odmah oduzeo servis protivniku, bio je blizu da napravi još jedan brejk, a pri rezultatu 3:1 je Alkaraz predao duel.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare