Apel Bili Džin organizatorima Vimbldona: Ukinite suspenzije

Australian Open 25. jan 202312:19 0 komentara
Bili Džin King
Credit:Peter van den Berg / Avalon

Bivša američka teniserka, legendarna Bili Džin King, pozvala je organizatore Gren Slem turnira u Vimbldonu da ukinu zabranu ruskim i beloruskim igračima i igračicama i da im dozvole da igraju na londonskom turniru.

„Radite kao drugi Gren Slem turniri, život je prekratak“, rekla je Bili Džin King novinarima u sredu u Melburnu, na marginama Australijan Opena.

„All England Tennis Club“, organizator engleskog turnira, planira da zadrži zabranu i ove godine, nakon što je donesena prošle godine, zbog invazije Rusije na Ukrajinu.

„Mislim da bi trebali da dobiju bonuse. Neka igraju i dobiju svoj novac“, dodala je Bili Džin King, osvajačica 12 gren-slem titula.

Prošle godine, nakon pritiska Vlade da uvede zabranu, Britanska teniska federacija (LTA) i „All England Tennis Club“ zabranili su ruskim i beloruskim igračima i igračicama učešće na Vimbldonu.

U isto vreme su ATP i WTA doneli odluku da to izdanje Gren Slem turnira neće doneti bodove za rang-liste.

Ostala tri Gren Slem turnira – Australijan Open, Rolan-Garos i US Open – dopuštaju ruskim i beloruskim igračima da igraju, sakupljaju svoje bonuse i bodove, ali pod neutralnom zastavom.

Beloruskinja Arina Sabalenka, koja se u četvrtak kvalifikovala za polufinale ženskog pojedinačnog turnira na Australijan Openu, izjavila je nedavno da je isključenje ruskih i beloruskih igračica iz Vimbldona prošle godine bilo uzaludno i da se „stvarno nada“ promeni takve politike u ovoj godini.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!