Tomić: Hjuit je za sve kriv, niko ga više ne voli

Australian Open 14. jan 201921:35 > 21:39
Quinn Rooney/Getty Images

Australijski teniser Bernard Tomić nije štedeo reči na račun selektora Dejvis kup reprezentacije Australije Lejtona Hjuita posle svoje eliminacije sa Australijan Opena i poraza od Marina Čilića.

Nekadašnji prvi teniser sveta vodi australijske tenisere od oktobra 2015. godine i Tomića je redovno stavljao na spisak tokom 2016, ali od tada više nije igrao u Dejvis kupu. Kada je upitan da li očekuje da će igrati u tom takmičenju ove godine, započeo je verbalni napad na Hjuita, pre nego što su mu zvaničnici Australijan Opena prekinuli konferenciju za medije.

Imamo veliki broj problema zbog kojih veliki broj tenisera nije zadovoljan. Igrači sa kojima sam ja razgovarao nisu – Kokinakis, Kirjos, ja. Kada se to reši, videćemo. Stojim uz svoju odluku od pre nekoliko godina. Znao sam da nešto nije u redu sa Dejvis kup, a sada ni Kokinakis, ni Nik ne igraju zbog problema sa nekim ljudima. Nadam se da će se to rešiti i da će najbolji teniseri igrati za Australiju. Užasno je videti neke ljude koji rade pogrešne stvari. I svi znamo ko su oni“, istakao je Tomić.

Matt King/Getty Images

Problematični teniser se nije na tome zaustavio, već je prozvao Hjuita.

Sve je do Lejtona, reći ću to iskreno, niko ga više ne voli. Radi sve pogrešno. Igra u Dejvis kupu, iako se povukao. Igra sve mečeve u dublu. Kokinakis, Kirjos i ja ne želimo da igramo više jer je on sve upropastio, upropastio je sistem. Neka više ode. Mislio sam da se povukao, pa zašto i dalje igra? Zašto igra na svim tim turnirima u dublu“, rekao je Tomić.

Tomić je Hjuita optužio i za sukob interesa jer favorizuje tenisere o čijim karijerama se stara kompanija dvostrukog Gren slem šampiona.

Smešno je da svi igrači koji su dobili specijalne pozivnice po našem sistemu rade sa njim i on dobija procenat od toga. To je sukob interesa i to je strašno. Da li sam u pravu ili grešim? Što više oni zarađuju, on više dobija. Svi znate šta radi i ja smatram da je to pogrešno. On vodi Dejvis kup tim, radi pogrešne stvari i ja zato neću da igram. Nadam se da će se skloniti i da ćemo ponovo imati dobrog selektora. Ne stavlja igrače na prvo mesto, tako sam čuo poslednjih godina, već sebe. Više ne igra, povukao se“, istakao je Tomić i naglasio da poštuje Hjuitove rezultate na terenu, ali ne i šta radi sa reprezentacijom Australije.