Naomi Osaka u novom Gren slem finalu

Getty Images/Julian Finney

Naomi Osaka je u finalu Australijan opena. Mlada Japanka u polufinalu je bila bolja od Karoline Pliškove i za novi Gren slem trofej igraće sa Petrom Kvitovom.

Naom Osaka savladala je u polufinalu Australijan opena Karolinu Pliškovu nakon tri odigrana seta rezultatom 6:2, 4:6, 6:4.

Osaka je dobila prvi set uz dva naprevaljena brejka. Sama rivalki nije dozvolila nijednu priliku da ugrozi njene servis gemove. Osaka je dobro igrala, odlično servirala i još bolje koristila sve greške rivalke kako bi povela sa 1:0.

Nakon početne razmene brejkova u drugom setu, tri spašene brejk lopte u trećem gemu i daleko bolje igre nego u prvom delu meča, Pliškova je uspela da napravi još jedan brejk i uvede ovo polufinale u treći set.

U odlučujećem setu, Osaka je u drugom gemu sačuvala svoj servis tako što je spasila tri brejk lopte sjajnom igrom da bi odmah nakon toga napravila brejk i uspela da ga sačuva do kraja meča za svoje prvo finale u Melburnu. Imala je problem u osmom gemu, kada je morala da brani svoj servis i spašava brejk loptu što je uspešno učinila.

Osaka je takođe nastavila niz mečeva koje ne gubi kada osvoji prvi set – sada je tih mečeva 59 i Japanka već dve i po godine nije izgubila kada dobije prvi set. Sa druge strane, nakon neverovatnog preokreta protiv Serene Vilijams, ovoga puta Čehinja nije uspela da izvede sličan poduhvat i napravi novi preokret.

U finalu će se Osaka sastati sa Kvitovom. Dve igračice se nikada do sada nisu sastale u zvaničnom meču.