„Bojkot kao za Pilića? Nemoguće, previše smo podeljeni“

Australian Open 17. jan 202211:13 16 komentara
Miomir Kecmanović
Photo by Kelly Defina/Getty Images

Srpski teniser Miomir Kecmanović smatra da nije realno da se u današnje vreme organizuje bojkot turnira među igračima, zbog bilo kog razloga.

Pred Vimbldon 1973. godine, čak 81 teniser se povukao jer Nikiju Piliću nije dozvoljeno da učestvuje. Saga sa Novakom Đokovićem i Australijom postavlja pitanje da li bi bilo moguće da se igrači na sličan način angažuju u nekoj drugoj prilici.

Povezane vesti:

„Mislim da je tako nešto nemoguće u današnje vreme, jer smo podeljeni. Koliko god se trudili da budemo na istoj strani, postoji strah, mnogo različitih mišljenja – dosta igrača zavisi od ovako velikih turnira i znači im da budu učesnici“, rekao je Kecmanović i dodao:

„Zato nemaju sigurnost da se povuku, jer gube dosta. Tu je najveći problem, mi ne možemo tako nešto da napravimo. Najbolji bi trebalo da budu predvodnici, ali i slabije rangirani da se uključe.

Na pitanje o tome kako su protekle pripreme pred novu sezonu, Kecmanović odgovara:

„Pripreme su bile dobre. Dve nedelje u Dubaiju, dve nedelje u Srbiji – prvi put od ko zna kad da sam ostao u Srbiji u to vreme, prijalo mi je da budm kod kuće. Lepo smo radili, imam dosta prostora za napredak – taktika, servis, razmišljanje, ishrana… To mi je uzbudljivo, jer znam da mogu dosta da napredujem, što je onda dodatni motiv, Nadam se da ću uspeti da doguram tamo gde sam zamislio“.

Kecmanović je u prvom kolu Australijan opena izgubio samo šest gemova u duelu sa Salvatoreom Karuzom, a u drugom ga čeka bolji iz duela Pol – Kukuškin.

„Osećam se dobro, drago mi je što sam igrao kako treba i što sam dobio šansu za još jedan meč. Značilo mi je da vidim naše ljude na tribinama, pogotovo posle svega što se izdešavalo. Drago mi je da sam uspeo da se ne zadržavam mnogo na terenu, da sam brzo dobio meč. Znam da neće biti lako u narednom meču, moraću da odigram bolje nego danas. Nadam se da ću uspeti u tome“, zaključuje Kecmanović.