Đoković tuži Australiju i potražuje milionsku odštetu?

Australian Open 20. jan 20227:38 > 8:23 34 komentara
Clive Brunskill, Getty Images

Srpski teniser Novak Đoković pregovara sa advokatima o eventualnoj tužbi protiv australiske vlade, prenose tamošnji mediji.

Prvi igrač sveta bi, kako se navodi, potraživao 4.3 miliona australijskih dolara zbog lošeg tretmana tokom njegovog poslednjeg boravka u Melburnu.

Povezane vesti

Tridesetčetvorogodišnjem Đokoviću je posle 11 dana provedenih u Australiji ik dva sudska procesa poništena viza i potom je deportovan iz te zemlje.

Upućeni izvori prenose da brojka o odšteti uključuje i 3.1 miliona dolara koliko iznosi novčana nagrada za osvajača Australijan Opena. Đoković je u Melburnu imao šansu da dođe do rekordne 21. Gren slem titule, odnosno desete na AO.

Izvor blizak Novakovom agentu Edoardu Artladiju je izjavio da „Đoković i njegova porodica osećaju da je bio loše tretiran u karantinskom hotelu u Melburnu i da su ga tamo držali kao virtualnog zatvorenika.“

Advokatska kancelarija sa sedištem u Londonu koja zastupa Đokovića je za portal news.com.au naglasila da u ovom trenutku neće komentarisati navedene trvdnje.

Predsednik Saveznog suda Australije Džejms Alsop u četvrtak ujutro je objavio razloge zbog kojih Đoković nije uspeo u pokušaju da mu se vrati viza.

Trojica sudija Saveznog suda jednoglasno su u nedelju donela odluku da najbolji teniser sveta napusti Australiju i da plati sve sudske troškove.

Đokoviću je automatski zabranjen ulaz u Australiju na tri godine nakon te odluke, ali može mu biti dopušten povratak ako vlada smatra da postoje izuzetne okolnosti.