Drugi put u životu izašla iz SAD – samo da bi gledala Novaka

Australian Open 8. feb 20238:43 14 komentara
Photo by Kelly Defina/Getty Images

U životu je prethodno samo jednom izašla iz SAD, kada je imala petnaest godina. Njen muž Pet ni ona nisu imali validne pasoše sve dok nisu rešili – idemo da gledamo Novaka Đokovića na Australijan openu.

U pitanju je Kler, žena iz savezne države Mejn koja je počela da prati tenis uz rivalstvo Evert-Navratilova, volela je i Agasija i Seleš, ali nije bila teniski fanatik – zapravo, za Novaka nije ni čula sve do leta 2011, kada je postao svetski broj jedan.

Pročitajte i:

Zavolela ga je prvobitno zato što ju je stilom igre podsećao na Agasija, ali postala je zagriženi navijač tek mnogo kasnije – ono što ju je privuklo jeste to što je primetila koliko je Đoković pogrešno predstavljan u medijima. Vratila se unazad do 2007, gledala mečeve i konferencije za medije.

„Čula bih šta komentatori govore – nešto što je Novak uradio ili rekao – a zatim bih pogledala original i pomislila: ’Uh, potpuno su to izvukli iz konteksta’. I to se iznova dešavalo, zapravo sam bila šokirana“, rekla je Kler u razgovoru sa Anom Mitrić u Melburnu.

Zašto se Novak ne dopada zapadnim medijima? Kler kaže da neki iz anglo sveta – njegovu strast smatraju neukusnom: lomljenje reketa, psovke na srpskom, viku ka svojoj loži…

„Meni slomljeni reket znači strast. Gledala sam i Endija Marija kroz celu karijeru, on se ponaša vrlo slično, a to im ne smeta, tako da…“

Novak Đoković
Photo by Kelly Defina/Getty Images

Kako kaže, Đoković joj je pomogao da prevaziđe lične gubitke, pre svega smrt roditelja, a sa njime se povezala zbog – Novakove autentičnosti.

„U početku sam zavolela njegov tenis, ali kada sam gledala te stare konferencije, postala sam vezana za njega kao osobu – to je čudno, pošto ga nikada neću upoznati, ali pomogao mi je da preguram najgori deo života. I nerviralo me je što ga pogrešno predstavljaju“.

foto: Ana Mitrić

Neverovatno kako tenis može da spoji najneverovatnije stvari i kako je Đoković dobio još jednog odanog navijača koji nikakve veze sa Srbijom nema.

„I am not Serbian, but I’m 100% Novakian“, kao što piše na majicama mnogih navijača koji žele da skrenu pažnju da je Đoković i te kako voljen i van granica svoje zemlje.

Ceo tekst pročitajte OVDE.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare