Jelena Dokić na meti uvreda zbog fizičkog izgleda

Australian Open 23. jan 202314:43 13 komentara
Getty Image/ Daniel Pockett / Stringer

Nekadašnja teniska zvezda Jelena Dokić našla se na meti uvredljivih komentara zbog fizičkog izgleda.

Ona je na Australijan openu uradila intervju sa Novakom Đokovićem zbog čega se našla u centru pažnje. Video njihovog razgovora završio je na internetu, gde su mnogi vređali i ismevali Dokić zbog kilaže.

Komentari su u najmanju ruku nekulturni i uvredljivi. Da stvar bude gora sudeći po jeziku na kojim su pisani dolaze sa Balkana.

Ona je okačila samo neke od komentara koje je dobila. Jedan je glasio da  „nije fer da joj kit poput Jelene Dokić oduzima radost od gledanja tenisa“, kao i da zbog nje promeni kanal.

Nizali su se  poput onih da treba da smanji grickalice, da je pojela sve baklave i šta joj se dogodilo.

Dokić je u aprilu prošle godine otkrila javnosti da je pokušala da izvrši samoubistvo, ali da se srećom sve dobro završilo. Od tada ide na psiho terapije i pokušava da se pre svega psihički oporavi. A susret i intervju sa Novakom joj je baš prijao. Đoković kao pravi džentlmen je istakao da mu je drago što vidi nekada veliku zvezdu tenisa iz njegove zemlje, na šta mu se ona zahvalila.

Jelena je od detinjstva imala težak život, sa porodicom je tokom rata iz Hrvatske izbegla u Srbiju. Pre par godina je rekla da je otac prebijao kada ne bi dobro igrala tenis, a vrhunac je usledio kada je kontakt sa porodicom prekinula zbog ljubavne veze sa Tinom Brkićem. Sa njim je provela u vezi skoro 19 godina nakon čega je usledio raskid, a ona je dobila problem sa štitnom žlezdom zbog čega se ugojila.

Upkos svemu tome ona je našla snage da se obrati onima koji su je vređali zbog izgleda.

„Reč je o čistoj zlobi. Ne postoji druga reč za to.  Ljude bi trebalo da bude sramota. Najčešći komentar je bio ‘šta joj se desilo, tako je velika’ – reći ću vam šta se desilo, tražim način da preživim i da se borim. I zaista nije važno šta radim i šta se desilo, jer veličina ne bi trebalo da bude bitna, već da li je neko dobar čovek, što ovi ljudi očigledno nisu“, poručila je Dokić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare