Kada će Đoković opet na teren?

Australian Open 30. jan 202310:00 22 komentara
Novak Đoković
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Novak Đoković kaže da još nije siguran koji će mu biti sledeći turnir, pošto tek treba da vidi kakvo je stanje sa povredom zadnje lože.

Prvi sledeći turnir za koji je Đoković prijavljen jeste Dubai, krajem februara i početkom marta.

Pročitajte i:

„Moram da snimim nogu, da vidim šta se dešava i – u zavisnosti od toga – odlučiću da li idem u Dubai ili ne. Zasad sam prijavljen, ali videćemo da li ću se za nekoliko nedelja vratiti na teren. Nisam doneo konačnu odluku“, rekao je Đoković i dodao:

„Nisam proslavio onako kako sam želeo. Imao sam obaveze prema medijima i išao sam na doping kontrolu. U tri ujutru sam se vratio u smeštaj. Bila je to duga noć, ali i dalje mi je sve neverovatno. Ovo je uspeh cele moje porodice i članova tima. Bilo je izazovno i nismo uspeli da proslavimo onako kako sam hteo, ali kada se budem vratio u Evropu, proslavićemo, nadam se“.

Đoković je opet govorio o tome koliko voli da igra u Melburnu, u kojem je sada deset puta slavio.

„Mislim da rezultati koje postižem ovde dovoljno govore i naravno da postoji želja da se vratim i naredne godine. Prošlo je tačno petnaest godina od kada sam osvojio prvi grend slem ovde u Melburnu, tada su oba moja brata bila sa mnom, sada je sa mnom samo jedan, Marko. To čini ovu pobedu još posebnijom. Voleo bih da se vratim, vraćaću se sve dok budem igrao na visokom nivou“.

Novak Đoković
Photo by Kelly Defina/Getty Images

Novak je priznao da se oseća izmorenim, ali da je srećan kako se sve završilo.

„Želja da osvojim trofej je bila velika. Bilo je dosta izazova, ali sve je na kraju pozitivno iskustvo. Plašio sam se zbog noge šta će biti, bio sam zabrinut oko toga kako će me ovde prihvatiti nakon prošlogodišnjih dešavanja, pa onda dešavanja sa mojim ocem… Sve sam to prihvatio i zahvalan na svemu, ne uzimam ništa zdravo za gotovo, jer ne znam koliko ću još prilika imati. Imam izražen takmičarski duh i to je ono što mi održava vatru, što me tera da radim neke stvari 1.000 puta, stvari koje možda nisu baš interesantne, ali uvek sa krajnim ciljem i zvezdom vodiljom u vidu. Ta vodilja je ovaj trofej“, zaključio je Đoković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare