Krajinović nemoćan protiv Švarcmana

Daniel Pockett/Getty Images

Filip Krajinović okončao je učešće na Australijan openu već u prvom kolu. Bolji od srpskog as bio je Argentinac Dijego Švarcman 6:3, 6:4, 7:5.

Meč je počeo sa tri brejka. Dva je napravio Švarcman, jedan Krajinović. Omaleni Argentinac je čuvao stečenu prednost, a onda još jednim oduzetim servisom u devetom gemu potvrdio je osvajanje prvog seta.

povezane vesti

U drugom setu razmena brejkova se desila u finišu ovog dela igre. I opet je bolje prošao Švarcmana. Uzeo je servis Krajinovića u osmom gemu, Filip je uzvratio u devetom, ali je Dijego ponovo bio sjajan u završnici seta i došao do 2:0.

Već tada je bilo jasno da momak iz Sombora teško može nečemu da se nada. Tačka je stavljena u trećem setu. Ponovo Švarcman pravi dva brejka i stečenu prednost čuva. Uspeo je Krajinović pri rezultatu 5:2 da spreči i jednu meč loptu.

Smanjio je na 5:3, a onda u narednom gemu iskoristio brejk šansu i došao na 5:4 uz servis. Posao je Krajinoviću olakšao i Švarcmana, koji je iznenada upao u probleme jer su počeli da ga hvataju grčevi. Zbog toga je zatražio i medicinski tajm aut.

Filip je izjednačio na 5:5. Ipak Argentinac se posle toga pribrao. Uzeo je gem na svoj servis, a onda brejkom u 12. gemu izborio mesto među 64 najbolja u Melburnu.