Krizni štab: Test validan, Novak istog dana dobio rezultat

Australian Open 14. jan 202219:20 > 19:33 13 komentara
Novak Đoković
REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Dokument o PCR testu Novaka Đokovića, koji se testirao na koronavirus 16. decembra 2021. godinu u Institutu za javno zdravlje Batut je "validan dokument, i za nas je ta priča apsolutno jasna", rekao je na konferenciji za novinare posle sednice Kriznog štaba pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković

On je imao validan dokument izdat od strane medicinske ustanove u Srbiji da je bio pozitivan na prisustvo koronavirusa. Dokument o validnosti je apsolutno ispravan i tačan“, kazao je Gojković.

Povezane vesti

Na pitanje zašto je Đoković kazao da je tek narednog dana dobio rezultate testa, on je poručio da „treba da pitate Novaka kad je on otvorio mejl, to nije pitanje za mene, dokument je validan i prosleđen je nakon očitavanja u toku tog dana kasnije“.

Na pitanje da li će Đoković snositi posledice zbog aktivnosti koje je imao dan posle i kasnije posle testiranja na koronavirus, on je naveo da „ne postoji kazna kojom bi on mogao biti kažnjen po važećem zakonu Srbije, ako je napravio prekršaj“.

Ako je uhvaćen u prekršaju mera samoizolacije, mogao je biti samo vraćen u samoizolaciju. Kazna za prekršenu samoizolaciju je mogla da bude samo u vanrednom stanju„.

Na pitanje kako gleda na to što se Đoković nije vakcinisao, Gojković je rekao da mu je zbog toga veoma žao.

To bi svakako na neki način bio podstrek za druge da se vakcinišu. Ali, isto tako branim njegovu slobodnu volju, iako se s tim lično ne slažem – da se ne vakciniše. Nijedna država na svetu još nije donela odluku da se njeni građani moraju vakcinisati„, kazao je Gojković.

Podsećamo, Đoković novo suđenje u Australiji ima u subotu od 00:15 časova po našem vremenu. Da li će mu biti omogućen ostanak u državi i učešće na Australijan openu definitivno će biti poznato u nedelju.