Mekinro: Novak zaslužuje mnogo više poštovanja

Australian Open 28. jan 20239:58 6 komentara
Carmen Mandato/Getty Images for Laver Cup

Nekadašnji američki teniser Džon Mekinro već tradicionalno je naklonjen Novaku Đokovuću, a pred Novakov meč za desetu rekordnu titulu na Australijan openu poručuje da šampion poput njega zaslužuje mnogo više poštovanja.

„Što se mene tiče, Novak zaslužuje mnogo više poštovanja. Ali, smatram da će ga dobijati sve više i više kako vreme bude odmicalo“, rekao je Mekinro.

Amerikanac veruje da će, kada se jednog dana podvuče crta, Đoković biti ispred Rafaela Nadala i Rodžera Federara.

„Rodžer Federer i Rafael Nadal su među najtaletnovanijim i najcenjenijim igračima koje smo ikada videli. Za mene, Rodžer je igrao najlepši tenis, dok je Rafin intenzitet neverovatan. Ali, Novak je uradio fantastičnu stvar tako što se ‘umešao’ pored njih dvojice i verovatno će ih u jednom momentu obojicu nadmašiti“, kaže Mekinro pa dodaje da se Novakova igra potcenjuje:

„Njegov stil igre je tehnički izuzetno čvrts i povremeno se uzima zdravo za gotoo. Njegova mentalna snaga je takođe impresivna. On je četiri-pet godina mlađi od Federera koji je već bio na vrhu kada se Novak probio na scenu što je bilo veoma teško u tom trenutku“.

Đoković u nedelju igra za desetu titulu u Melburnu. Rival će mu biti Stefanos Cicipas, a ulog je i prvo mesti na ATP listi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare