Najveći uspeh Kecmanovića na AO! Prošao u treće kolo

Australian Open 19. jan 20225:37 > 5:40 9 komentara
AP Photo/Tertius Pickard

Miomir Kecmanović je dobio Tomija Pola u drugom kolu Australijen Opena 3:0. Po setovima je bilo 7:6, 7:5 i 7:6.

Duel Kecmanovića i Tomija Pola je trajao oko tri sata, a na kraju je srpski teniser slavio u tri seta i to protiv igrača koji je za 36 pozicija bolje plasiran na ATP listi. Miši je ovo najveći uspeh na Australijen Openu jer je posle Karuza dobio i Pola pa je tako prvi put dobio dva meča na glavnom žrebu prvog Grend slema u sezoni. Kecmanović je do sada u Melburnu najdalje išao do drugog kola. U narednom će mu rival biti Lorenco Sonego.

Srpski igrač je prvi set dobio u taj brejku. Tokom prvog seta su dva tenisera razmenili po brejk, da bi zatim Pol propustio tri set lopte u taj brejku. Kecmanović je taj deo igre dobio 9:7.

U drugom setu su opet igrači jedan drugom oduzeli servis po jednom, a u poslednja tri gema je viđena velika borba. Kecmanović je u desetom gemu ipsustio brejk i set loptu, a Pol zatim četiri brejk prilike u 11. gemu. U 12. Miša pravi ključni brejk za 2:0.

Ni treći set nije bio lagan. U njemu nije bilo brejkova da bi u taj brejku Pol opet ispustio set lopte i to tri puta. Kecmanović je bio odličan u ključnim momentima i dobio je ključni poen na meč lopti za 10:8 u tom delu igre.

Naredni Kecmanovićev rival Lorenco Sonego je dobio Nemca Oskara Otea 3:1. Sonego je prvi set izgubio 6:2, a zatim je dobio naredna tri bez većih poteškoća 6:2, 6:3 i 6:1.