„Novak nije hteo da se vakciniše i izuzeće nije za njega“

Australian Open 19. jan 20229:00 > 11:52 24 komentara
REUTERS/Christopher Pike

Teniski trener iz Australije Deren Kejhil je veoma oštro govorio o medicinskom izuzeću koje je Novak Đoković zatražio pred Australijen Open. On je rekao da izuzeće nije ni trebalo da se napravi i da posebno u Novakovom slučaju nije opravdano.

Nekadašnji svetski broj 22 i nekadašnji trener Lejtona Hjuita, Andrea Agasija ali i Ane Ivanović je rekao da Novak Đoković nikada nije ni trebalo da dobije medicinsko izuzeće da igra na Australijen openu. On smatra da takvo izuzeće nije stvoreno za one koji imaju stav o vackinaciji poput Đokovića.

„Mrzeo sam izuzeće jer mislim da je ono za ljude koji žele da se vakcinišu ali ne mogu jer su imali koronu i onda moraš da čekaš nekoliko meseci da se vakcinišeš. Novak nikada nije hteo da se vakciniše tako da sam mrzeo njegovo izuzeće“, rekao je Deren Kejhil.

xRobxPrangex

„Ako imaš neko oboljenje ili nešto što te sprečava da se vakcinišeš onda nema problema, ali ovo mi se nije svidelo od početka. Bilo je od početka problematično i bivalo je sve gore i gore. Odgovornost je na Australijskoj teniskoj federaciji. Ne bih voleo da Kreg Tajli ovo skine sa svojih leđa“, rekao je Kejhil