Sabalenka: I dalje svi znaju da sam Beloruskinja

Australian Open 28. jan 202316:155 komentara
Arina Sabalenka
REUTERS/Loren Elliott

Beloruska teniserka Arina Sabalenka osvojila je u Melburnu prvu grend slem titulu, čime je svakako napravila rezultat karijere.

– Ovo je ludo. Presrećna sam. Teško je objasniti osećanja u ovom trenutku. Ovo je najbolji meč koji sam odigrala. Ona je igrala neverovatan tenis i pošteno sam morala da se borim da bih ovo dobila. Mislim da je bio sjajan tenis i zaista sam uživala u ovoj bici – rekla je Sabalenka.

povezano

Sabalenka je posle polufinala US Opena uspela konačno da napravi taj završni korak i da se okiti gren slem titulom. Ističe da je razlika što je sada mirnija.

– Naučila sam iz tog poraza da moram da budem malo smirenija na terenu i da ne požurujem stvari. Moram da igram svoju igru, budem mirna i verujem u sebe. Mislim da sam tokom ove dve nedelje zaista bila veoma mirna i mnogo sam verovala u sebe.

Na kraju bilo je pitanje da li joj je bilo čudno što je osvojila titulu kao neutralni sportista, jer je zabranjeno da pored njenog imena bude bilo koja oznaka njene zemlje Belorusije. Prvo je rekla da ne razume pitanje, da bi onda ipak odgovorila.

– Mislim da svi i dalje znaju da sam igračica iz Belorusije. To je to.

Komentari

Vaš komentar