Tajli ne razmišlja o ostavci: Nisu tačne priče o Novaku

Australian Open 20. jan 20229:20 > 10:00 9 komentara
Mark Baker - Pool/Getty Images

Direktor Australijan opena Kreg Tajli istakao je da nije razmišljao da podnese ostavku, bez obzira na sve što se dogodilo Novaku Đokoviću.

Najbolji teniser sveta deportovan je iz Australije, iako mu je prvobitno bilo odobreno izuzeće od obavezne vakcinacije. Kako se saga razvijala, ustanovljeno je i da je Teniski savez Australije napravio greške, te da je pogrešno informisao srpskog igrača.

Upitan da li postoji odgovornost organizatora, Tajli je izbegao odgovor:

Povezane vesti

„Govorili smo o tome već. Sada nastavljamo dalje, fokusirani smo na turnir i sjajne dve nedelje tenisa. Ovo će biti događaj na koji ćemo se osvrtati sa ponosom“.

Pojedini inostrani mediji saopštili su da će Teniski savez Australije platiti legalne i troškove puta prvom reketu sveta.

„Video sam to i ne želim da ulazim detalje finansijskih dogovora koje imamo sa igračima, ali ti navodi jednostavno nisu tačni“.

Usledilo je pitanje da li bi, s obzirom na sve što se dogodilo, uradio nešto drugačije, Tajli je rekao:

„Svake godine, na kraju Australijan opena imamo dva šampiona. Ženski turnir se završava u subotu, muški u nedelju. Posle toga se ceo tim okupi i razgovaramo o tome šta je urađeno. Nedeljama analiziramo šta smo uradili, šta je bilo dobro, a gde moramo da budemo bolji. To je proces koji prolazimo svake sezone i ove će biti tako“.

Istakao je prvi čovek turnira da nije razmišljao o ostavci.

„Nisam. Fokusiran sam na turnir koji je u toku. Ponosan sam što mogu da stojim danas ovde, na sve što je tim uradio i kako turnir za sada izgleda. Iza nas su četiri fantastična dana. Nadam se da će i narednih 10 proći u istom maniru“.

Nedavno je Aleksandar Zverev izjavio da se igrači ne testiraju redovno.

„Tokom godine teniseri mnogo putuju, prate protokole u svakoj državi. Pre dolaska u Australiju su morali da se testiraju. Takođe i po dolasku ovde. Posle pet i sedam dana radimo nove testove. Takođe, svaki igrač ima mogućnost da se svakodnevno testira. Za sada je ovaj sistem funkcionisao“.