Vilanderu žao Novaka: Možda sva trojica završe sa 20 titula

Australian Open 16. jan 202216:15 > 18:11 59 komentara
REUTERS/Charles Platiau

Novak Đoković moraće da uradi nešto što ne želi i primi vakcinu protiv virusa korona, ukoliko namerava da nastavi karijeru, smatra legendarni Mats Vilander.

Đoković je napustio Australiju i propustiće prvi grend slem u sezoni, pošto je Federalni sud odbacio njegovu žalbu na odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka da mu ukine vizu.

„Iznenađen sam i šokiran. Pomalo i iscrpljen, jer slušamo o tome već sedmicu dana“, rekao je Vilander.

„Odajem Novaku priznanje jer je pokušao sve, iako smo znali da postoji mogućnost da se ovo desi. Ovo su tužne vesti“.

Povezane vesti

Na pitanje da li misli da je odluka fer, sedmostruki grend slem šampion je odgovorio:

„Mislim da jeste jer su milioni ljudi umrli od kovida širom sveta, a Australija je bila u potpunom ‘lokdaunu’ većinu vremena. Australijanci su propatili i mentalno i fizički“.

Đoković je ostao bez prilike da se bori za 10. titulu u Melburnu, rekordnu 21. na grend slemovima.

„Sudija mora da shvati da je možda promenio istoriju našeg sporta, ali šta da se radi… Ne mogu da zamislim u kakvom je stanju sada Novak, ovo je njegov najuspešniji turnir, želeo je da se bori za 21. grend slem, imao bi veliku šansu da nadmaši Rodžera i Rafu. Po mom mišljenju, velika je šansa da će sva trojica završiti karijere sa 20 titula, što bi bilo sjajno“.

Srpskom teniseru bilo bi dozvoljeno da igra na Rolan Garosu čak i ako nije vakcinisan, rekla je nedavno francuska ministarka sporta Roksana Maračineanu.

„Verujem da ostali igrači misle da mogu da pobede Novaka. Ali istovremeno, on je borac. Odlazi kući, treniraće, spremiće se za turnire. Veliko je pitanje hoće li moći da putuje? Da li će se vakcinisati? Njegova karijera je u pitanju i moraće da uradi nešto što možda ne želi“, zaključio je Vilander.