„Novak je imao vizu, a sad ceo svet priča negativno o njemu“

Australian Open 18. jan 202211:25 > 12:11 23 komentara
Photo by Mark Kolbe/Getty Images

Aleksander Zverev je u odsustvu Novaka Đokovića jedan od favorita za osvajanje Australijan opena, a na samom startu savladao je Nemca Danijela Altmajera 7:6 (3), 6:1, 7:6 (1).

Ipak, i pored trijumfa nemački teniser ruskog porekla nije mogao da zaobiđe pitanja novinara o Novaku Đokoviću.

„Znate, on je imao vizu. Onda su mu je oduzeli kada je došao. Pobedio je na sudu, dato mu je da trenira, da ostane u izabranom smeštaju. Sad je morao nazad u Srbiju. Cela situacija nije laka ni za koga, posebno za njega. Teško je reći bilo šta, prave stvari. Australija je mnogo propatila, bila je zatvorena zemlja skoro dve godine i razumem i tu perspektivu, teška pravila koja smo imali prošle godine. Bio sam onih koji se ni sekunda nisu žalili prošle godine i razumem sve to. Kreg Tajli je izgubio nekoliko godina svog života, ali je uradio sjajan posao. Napraviti turnir prošle godine kada je sve bilo zatvoreno i imati ga opet ove, bio je to ogroman napor. Mislim da zaslužuje čestitke za to. Opet, razumem perspektivu Australijanaca, vlade, ali isto tako verujem da je moralo da bude više komunikacije između vlada Viktorije i Australije pre nego što je Novak došao, jer kada je već stigao, bilo je jasno da će početi sve ovo ako mu ne odobre vizu“, rekao je Zverev.

On je istakao da mu je žao što su se Đokoviću desile loše stvari u Australiji.

„Teško mu je u ovoj poziciji sada. Ceo svet priča o tome, ceo svet priča o jednom od najvećih sportista svih vremena na negativan način, to i meni teško pada. Moralo je da bude sve jasnije od početka, ili bi mu bilo dozvoljeno da uđe ili ne. I razume to da su rekli da neće biti dozvoljen ulazak nevakcinisanima, onda ni on ne bi dolazio u Australiju i to je to. Sva ova drama ne bi se dogodilo. Žao mi ga je, posebno zbog toga kako ceo svet sada govori o njemu“, rekao je Zverev.