Danil: Definitivno je slađe ovako, ali mi je žao Novaka

Grand Slam 13. sep 20218:50 > 10:54 komentara
Pete Staples/USTA via AP

Danil Medvedev je osvojio prvi Grend slem u karijeri. Dobio je u finalu Novaka Đokovića i to ubedljivom igrom i zahvaljujući neverovatnim servisima. Rus je posle meča rekao da mu je žao Noleta, a novinari su još jednom na konferenciji za medije hteli da provere da li je to zaista istina.

Zaista mi je žao Novaka jer ne mogu da zamislim šta oseća. Ne znam ovaj osećaj. Definitivno je slađe. Mislim Grend slem je Grend slem. Da sam igrao u finalu protiv Botika verovatno bih isto bio srećan. Za moje samopouzdanje i za moju buduću karijeru, to što sam dobio nekog ko je imao 27-0 na Grend slemovima, izgubio sam od njega u Australiji, trebalo je da ispiše istoriju i sve to znajući definitivno čini da ovo bude slađe. Daje mi to samopouzdanje za sve ono što dolazi na betononskoj podlozi, ali videćemo i ostale podloge„, rekao je Danil Medvedev.

Rus je takođe pričao i o svojoj izjavi na terenu kada je poručio da je Novak za njega najbolji igrač na svetu u istoriji tenisa.

Znam da sam to rekao i neću to kazati verovatno ponovo. Iskreno je ono što sam rekao. Možda to nije baš u redu prema nekim drugim momcima koje svi znamo, ali on je bio tu iza mene. Opet, ono što sam rekao nije kao bih rekao bilo kom igraču iza mene kog sam dobio u finalu. To je ono što mislim i to je sve što treba da kažem„, dodao je Rus.