Đoković: Kei me je (ne)prijatno iznenadio

Grand Slam 5. sep 202112:09 > 12:10 1 komentar
Novak Đoković
Garrett Ellwood/USTA via AP

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da ga je Kei Nišikori iznenadio igrom u prvom setu, kao i da mu je duel trećeg kola na US Openu mnogo značio.

„Iznenadio me je svojom igrom u prvom setu, igrao je veoma brzo, veoma agresivno, I bilo mi je potrebno malo vremena da se prilagodim toj brzini loptice sa njegove strane. Igrali smo puno puta, znao sam šta me očekuje, ali moram da priznam da sam se (ne)prijatno iznenadio njegovom igrom. Morao da se snalazim, jer u prvom setu nisam baš najbolje osećao loptu – i on je to koristio. Ali, ovakav meč je uvek dobrodošao, pogotovo u prvom delu turnira, jer na taj način nekako i uđeš zvanično “u turnir” i probiješ fizički i psihički taj led“, rekao je Novak koji je slavio sa 3:1 u setovima protiv Japanca Keija Nišikorija.

Sledeća prepreka mu je Bruksbi od koga ne zna tačno šta može da očekuje.

Bruksbi meni nije toliko poznat igrač, tek se probija u profesionalnom svetu – ali je napravio neke zapažene rezultate na turnirima uoči Ju Es Opena. Naravno, igrati protiv Amerikanca na domaćem tlu je uvek veliki izazov. Moja supruga Jelena je došla juče, i bilo je lepo videti je u loži – jer je ona meni uvek velika podrška. Deca su ostala kod kuće, tako da sada i mi možemo da imamo malo našeg privatnog vremena – kada nemam mečeve i obaveze“.

Novinare je zanimalo i koliko mu je važan tim koji je nekoliko puta isticao, kada je reč o rasterećenju od pritiska, kao i na koji način oni to rade u Njujorku.

„Opet napominjem da nismo u Njujorku, jer odsedamo u Nju Džersiju – i sa tim u vezi osećam manje opterećenje gradom i energijom koja čini Njujork veoma posebnim i uzbudljivim gradom. Međutim, to za mene postane opterećujuće već posle nedelju dana, i dobro je za mene što spavam van grada, što provodim vreme na čistom vazduhu i povezan sa prirodom. Tamo imam mogućnost i da treniram i trenutno ne provodim puno vremena u gradu, što mi više odgovara – jer sada svaki gram energije koji uspem da uštedim i sačuvam za mečeve je jako bitan. U danima kada nemamo mečeve provodimo vreme igrajući neke društvene igre, šalimo se; igramo i fudbal, tenis, gledamo druge mečeve i provodimo kvalitetno vreme u druženju. Oni su tu najviše u službi toga da me podrže i da se ja osećam prijatno, dobro, srećno, smireno. To nije garancija da će tako i biti, ali predstavlja rutinu koju mi poštujemo i koja je urodila plodom mnogo puta u prošlosti“.

Šta očekuje od druge sedmice turnira?

„U drugoj nedelji će mečevi biti teži, izazovi će biti veći, igrači su kvalitetniji i više rangirani. U načelu, znam šta mi je činiti te druge nedelje – ali ne bih da previše ulazim u detalje jer ne volim da u javnosti pričam previše detaljno o taktici, tehnici i srodnim stvarima – a pogotovo ne za vreme turnira, da ne bih previše toga odavao. Ponavljam, znam šta mi je činiti i trudiću se da ostvarim ono što sam već ostvario na prethodna tri Grend Slema ove godine. Medvedev i Zverev su zaista u vrhunskoj formi – i ni jedan ni drugi do sada nisu izgubili ni set – što potvrđuje da su u najboljoj formi trenutno. Jedan je osvojio masters u Kanadi, drugi u Sinsinatiju i olimpijadu – i vidi se da imaju puno samopouzdanja“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare