Medvedev: Samo „ne“ ili postoji pravi razlog?

Danil Medvedev, Novak Đoković
Justin Setterfield/Getty Images

Ruski teniser Danil Medvedev govorio je o slučaju Novaka Đokovića na Australijan Openu. Prvom teniseru sveta ponovo je ukinuta viza, pa je zakazano novo saslušanje.

„Hajde da vidimo šta će biti sa tim, sutra ćemo znati nešto više jer je definitivno bilo različitih odluka poslednjih nekoliko sedmica. Želim da kažem povodom te sitaucije u Australiji da su to njihova pravila. Ali iz onoga što ja znam je to da ako mu je odobreno izuzeće da bude u ovoj zemlji i radi šta želi, onda treba i da igra. Ako izuzeće nije validno ili nešto drugo nije po pravilima, onda svaka zemlja ima pravo da ti zabrani ulazak. Znam da je ministar rekao ‘ne’ ponovo, ali nisam čitao ništa više o tome. To je ono što me zanima, pravi razlog za to. Da li je on samo rekao da ne želi da ga pusti li postoji pravni razlog za to? Pretpostavljam da ćemo više znati nakon saslušanja“, rekao je Medvedev i dodao:

„Definitivno je to teška situacija za svakoga. Kada govorim o sebi na turniru, čak i sa Novakom u žrebu, mislim da možemo da se sretnemo u finalu. Iako ja moram da pobedim u šest mečeva pre toga. Situacija u vezi sa njim neće promeniti moju pripremu za turnir ili svaki meč posebno“.

Zvanična odluka o tome da li će najbolji teniser sveta ostati u Australiji i učestvovati na Australijan openu, ili će biti deportovan, doneće se u noći između subote i nedelje.