Opelka: Novak je uradio mnogo dobrih stvari za ovaj sport

Australian Open 16. jan 202215:46 > 17. jan 2022 0:51 4 komentara
Michael Reaves, Getty Images Sport

Američki teniser Rajli Opelka jedan je od igrača koji su stali u odbranu Novaka Đokovića nakon konačne odluke australijskog suda da mu i drugi put oduzme vizu i da ga deportuje iz zemlje.

U odgovoru na jedan od statusa na Tviteru u kome se navodi da je Novak „trebalo da se vakciniše. Nije tako teško“, Opelka je napisao:

Povezano

„Ono što takođe nije bilo teško Novaku je da ostane dodatnih sat vremena na terenu za trening one 2008. u Sinsinatiju i da potpiše lopticu SVAKOM detetu. Ja sam bio jedan od te dece. On je uradio mnogo dobrih stvari za ovaj sport samo da znaš“, naveo je Opelka.

Dobio je razne odgovore, uglavnom pune nepoštovanja i kritika koje su počele da se prelivaju na njega. Jedan od njih je glasio:

„Znači, zato što je potpisao loptice nekim klinicima među kojima si bio i ti, trebalo bi da mu bude dozvoljeno da radi šta poželi? Ova logika je loša koliko i tvoj tenis“.

Nakon deset dana, dva suđenja i dva pritvaranja u smeštaj za azilante, Novak Đoković deportovan je iz Asutralije u pratnji policije.

Nakon kratkog saopštenja koje je objavio po okončanju sudskog procesa Đoković je najavio da se neće oglašavati dok traje Australijan open.