„Rafa je to prvi put uradio u karijeri, cilj je realan“

ATP 22. jun 202219:41 > 23:00 28 komentara
Rafael Nadal
REUTERS/Paul Childs

Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, smatra da nije nerealno očekivati da Španac ove godine osvoji sva četiri Gren slem trofeja.

Povezane vesti

Rafa je u 2022. već trijumfovao na Australija Openu i Rolan Garosu, a sa velikim mabicijama dolazi i na Vimbldon uprkos velikim problemima sa stopalom.

„To je realan cilj. Rafa je trenutno jedini koji to može da postigne ove godine. Prvi put u karijeri to mu je pošlo za rukom, ali mi to vidimo kao nešto daleko. Prešao je samo pola puta,“ rekao je Moja i nastavio:

„Moramo postepeno da se krećemo prema tom cilju, ali to nije primaran zadatak, iako ga nećemo napustiti.“

U muškoj konkurenciji sva četiri Gren slem trofeja u kalendarskoj godini osvojili su samo Don Badž (1938) i Rod Lejver (1962. i 1969).

Tridesetšestogodišnji Španac je trenutno četvrti na ATP listi, a titulu na Vimbldonu osvajao je dva puta u karijeri – 2008. i 2010.

Najprestižniji turnir na svetu počinje 27. juna, a sve mečeve ćete moći da gledate na kanalima Sport Kluba.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.