Roberto između tragedije i Novaka: Da izađem iz kuće…

Roland Garros 31. maj 201815:00 > 15:03
Clive Brunskill Getty Images

Roberto Bautista Agut, protivnik Novaka Đokovića u četvrtom kolu Rolan Garosa, prolazi kroz težak period, pošto mu je nedavno umrla majka.

Iz Pariza: Saša Ozmo

Uprkos tome, on je prvo smogao snage da izađe na teren, potom je preokrenuo 1-2 u setovima u duelu sa Istominom, da bi potom dobio i Hiralda sa 3-0.

“Igrao sam mnogo ozbiljnije nego u prvom kolu. Naravno, ne osećam se baš sjajno na terenu, ali borio sam se na terenu bolje nego što sam se iznutra osećao. Igrao sam na višem nivou, imao manje uspona i padova, bio sam stabilan i zadovoljan sam s te strane. Radim stvari koje treba da radim i zadovoljan sam što sam u trećoj rundi“, osvrnuo se 13. teniser sveta na okršaj sa Kolumbijcem u drugoj rundi.

Naravno, Roberto ne može u potpunosti da se koncentriše na tenis, ali njime uspeva povremeno da skrene misli sa tragedije.

“Jasno je da ono što se dešava van terena utiče na ono što se događa na njemu. Ovo je naš posao, na kraju krajeva, i sve je povezano – odmor, hrana, privatni odnosi, rasprave, porodični problemi, sve je to deo života tenisa. Kada postoji problem van terena, teniser mora da uloži dodatni napor kako bi ostao koncentrisan“, kaže 30-godišnji Bautista i dodaje:

“Pomaže mi da izađem iz kuće, da se koncentrišem na Rolan Garos i da ne mislim sve vreme o onome što se dogodilo kod kuće. Na kraju krajeva, moram da idem napred, moj život je tenis i moj život su turniri. Koliko se moglo, vratio sam se u svoju rutinu i to mi je pomoglo“.

Od Đokovića je izgubio šest puta u sedam međusobnih susreta, uključujući i okršaj na Rolan Garosu pre dve sezone.

“Moram da nastavim da mislim o sebi, da emotivno budem stabilniji, kao što je bio slučaj u drugom kolu. Nadam se da ću se malo bolje osećati na terenu, očekujem naravno veoma težak meč. Igrao sam dobre i guste mečeve s njim na šljaci – prošle godine u Rimu, pretprošle ovde u Parizu. Ako budem igrao na svom nivou, otežaću mu stvari“.

Otkad se dogodila tragedija, Bautista je dobio mnogo poruka podrške sa raznih strana.

“Da, čitam poruke, i pomažu mi. Ono što mi se desilo je užasno i teško je to prebroditi, tako da mi svaka podrška znači – porodice, prijatelja mojih roditelja, mojih prijatelja, poznanika… To je lepo, nežnost ljudi i poruke podrške, to daje snagu da se krene napred“, zaključio je Bautista.