Novak o 70. pobedi: Ti rekordi su sjajni, ali…

Julian Finney, Getty Images

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da je srećan što je ostvario 70. pobedu na Rolan Garosu, ali je dodao da takvi rekordi ne utiču na to kako se oseća na terenu.

Đoković se plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je savladao Ričardasa Berankisa iz Litvanije sa 6:1, 6:2, 6:2. Srbin je ostvario 70. pobedu na Rolan Garosu, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom. Više uspeha imao je samo Rafael Nadal.

„Gren slemovi su najveći turniri u našem sportu. Najviše i vrede. To je veliko dostignuće i čini me ponosnim, srećnim. Uvek sam se trudio da najbolje igram na Slemovima. Federer, Nadal, najveći igrači u poslednjih 10, 15 godina, trude se da najviše pokažu na Slemovima. Ti rekordi su sjajni. Ali to ne utiče na to kako se osećam na terenu. Na neki način su potvrda da sam bio najbolji na najvećim turnirima“, rekao je Novak.

Povezano

Naredni protivnik biće mu Danijel Galan, koji prvi put učestvuje u glavnom žrebu nekog Slema.

„Ne znam mnogo o njemu, da budem iskren. Nikad ga nisam gledao kako igra, tako da ću morati dobro da se pripremim. Znam da je igrao kvalifikacije, tako da ima dosta dobijenih mečeva u ovim uslovima, što mu je od pomoći. Igraćemo prvi put, on neće imati šta da izgubi. Biće to verovatno i njegov prvi meč na velikom terenu kao što su Šatrije ili Lenglen. Opasno je igrati protiv nekog prvi put. Mogu da se opuste i igraju najbolje što mogu. Ali sve može da ide i u drugom smeru“.

Još jednom je Đoković ponovio da je prevazišao sve što se događalo u Njujorku.

„Uvek je vreme da se napreduje. Barem tako ja razmišljam. Pogotovo kada prođete određene situacije u životu, karijeri. Brzo posle svega u Njujorku sam igrao turnir, bila je to prava prilika da izađem na teren i da se osećam bolje. Prevazišao sam sve što se dogodilo“, podvukao je Novak.