Tim: Oporavak najvažniji, nemam više pun rezervoar

Julian Finney Getty Images Sport

Austrijanac Dominik Tim nada se da će uspeti da se oporavi za meč protiv Dijega Švarcmana u Rolan Garosu. U suprotnom će, kako kaže, Argentinac biti veliki favorit.

Austrijanac je u četvrtom kolu savladao domaćeg predstavnika Iga Gastona 6:4, 6:4, 5:7, 3:6, 6:3.

Veliki otpor šampionu US Opena pružio je 239. teniser sveta, ali je posle tri sata i 36 minuta igre treći teniser sveta je došao do pobede.

Povezano

„Bio sam zabrinut zbog rezultata sve vreme. Prva dva seta su bila, takođe, neizvesna. On je odigrao odličan meč. Nisam skoro video momka koji tako dobro igra dropšot“, objasnio je Tim.

„Imao sam svojih problema. Nisam mogao da mu odgovorim na neke udarce i odjednom je bilo 2:2. Bio sam fokusiran sve vreme. Bio sam miran tokom celog meča. Pročitao sam sada da je on odigrao 53 dropšota. Ja mogu da se setim samo tri ili četiri na mreži. Znači da sam 50 puta morao da istrčavam napred. U petom je sve bilo moguće, ali sam zahvaljujuću iskustvu uspeo da se izvučem“.

Rival u četvrtfinalu biće mu Dijego Švarcman, koji je u odličnoj formi.

„Srećan sam što ću igrati sa jednim od najboljih prijatelja u četvrtfinalu. Iz moje perspektive, oporavak će biti najvažniji, očigledno je da više nemam pun rezervoar. Ako to uspem, biće uzbudljiv meč. Ako ne, mislim da će on biti veliki favorit. Ali daću sve od sebe“, dodao je Tim.