Alkaraz preti: Velike stvari im trebaju da me dobiju

Roland Garros 3. jun 20239:04 25 komentara
Clive Brunskill/Getty Images

Karlos Alkaraz je veoma lako stigao do osmine finala Rolan Garosa. Denisa Šapovalova je dobio u tri seta i Kanađanin je bio samo lakši trening za Španca. Posle meča je Alkaraz na konferenciji za medije pričao o tome koliko samopouzdanja ima, a jedna od tema su bile i loptice kojima se igraju turniri.

Alkaraz je na nekim prethodnim Grend slemovima imao velike probmeme u prvim nedeljama. Sada međutim nije tako i Španac ima samo jedan izgubljeni set i to od Taro Danijela. Svoju bolju igru objašnjava time da je sada kompletan igrač.

„Najjača stvar mi je da guram do granica, guram protivnika do granice svaki ut. Mora da uradi velike stvari da bi me savladao. Svaki poen je veliki poen i takođe ne gubim fokus. To je moja jača strana na terenu“, rekao je Karlos Alkaraz.

Mladi Španac je sada prvi teniser sveta pa je njegovo mišljenje naravno značajno. Novinari su ga pitali zato šta bi promenio u tenisu.

„Voleo bih da igramo turnire sa istim lotpicama. To bih jedino menjao. Moraš da prilagodiš svoju igru lopticama jer su svuda drugačije. Imamo probleme zato sa nekim igračima. Osećam da mi je teže kada se loptica menja i da ne mogu da je udarim dovoljno jako. Međutim ja se dobro adaptiram, ovde mi se loptica sviđa“, rekao je Karlitos.