Barti se namučila, Dona ispala, Li do pobede za 47 minuta

Clive Brunskill/Getty Images

Počeo je treći Gren slem u sezoni Rolan Garos, a u prvom kolu turnira u Parizu u konkurenciji dama slavile su Jasmin Paolini, Astra Šarma, En Li, Fiona Fero, Ons Žaber, Marija Sakari, Dženifer Brejdi, Elina Svitolina, Barbora Krejčikova, Ešli Barti, Kristina Mladenović, Ćijang Vang, Anet Kontavej, Magda Linet, Ekaterina Aleksandrova, Varvara Lepčenko, Koko Gof, Karolina Muhova , Karolina Pliškova i Sloun Stivens.

Italijanka Paolini je nadigrala kvalifikantkinju Vožele u dva seta i tako zakazala meč sa Marijom Sakari, koja je 17. nosilac na turniru. Sakari je takođe imala lak posao u prvom kolu protiv kvalifikantkinje Zavatske.

Australijanka Astra Šarma je u dva seta pobedila Irinu Mariju Baru iz Rumunije (7:6, 6:2). Meč je trajao jedan čas i 26 minuta, a naredna rivalka Šarmi biće Ons Žaber.

Teniserka iz Tunisa je sa 7:5, 6:2 bila bolja od Julije Putinceve, posle jednog časa i 21 minuta igre.

Amerikanka En Li je za 47 minuta završila posao protiv Margarite Gasparjan (6:0, 6:1) i u drugom kolu je čeka Elina Svitolina. Peti nosilac na turniru je u dva seta savladala Babel koja je dobila specijalnu pozivnicu za Rolan Garos.

Fiona Fero namučila se protiv En Šuo Lijang 6:1, 1:6, 6:4 i sada je čeka okršaj protiv Dženifer Brejdi. Ona je u prvom kolu nadigrala Sevastovu u dva seta.

Barbora Krejčikova, osvajačica titule u Strazburu pre samo nekoliko dana, savladala je u tri seta Karolinu Pliškovu i naredna protivnica će joj biti Ekaterina Aleksandrova, koja je u dva seta slomila otpor Venus Vilijams.

Prva teniserka sveta Ešli Barti namučila se protiv Bernarde Pere, koja je 70. na WTA listi. Australijanka je slavila sa 6:4, 3:6, 6:2 i u drugoj rundi će se sastati sa Magdom Linet. Linet je savladala Pakje u dva seta.

Kristina Mladenović je bila bolja od Slovakinje Šmidlove sa 6:4, 6:0 i sada je čeka Anet Kontavej, koja je slavila protiv Viktorije Golubić 2:1.

Vang je bila bolja od Hsije 2:1 i sada je čeka Kori Gof, koja je u dva seta nadiglara kvalifikantkinju Aleksandru Krunić.

Varvara Lepčenko će se sastati sa Muhovom, posle pobede nad Žang, dok će Karolina Pliškova koja je u dva seta izbacila Hrvaticu Donu Vekić igrati u drugom kolu protiv Sloun Stivens. Amerikanka je bila bolja od Suares Navaro u tri seta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!