Bedene kroz četiri seta do drugog kola RG

Roland Garros 22. maj 202214:02 2 komentara
Paul Childs, Reuters

Slovenački teniser Aljaž Bedene plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom protiv Kristofera O'Konela nakon četiri odigrana seta.

Slovenac je slavio rezultatom 6:2, 6:4, 6:7, 6:1.

Aljaž Bedene lako je poveo 1:0 u setovima u svom duelu prvog kola protov Kristofera O’Konela koji je za učećše na turniru dobio specijalnu pozivnicu. Dva brejka napravio je Slovenac, u prvom i osmom gemu, a svoje servis gemove je osvajao sa priličnom lakoćom.

I u drugom setu je Bedene bio bolji rival na terenu, ali je ovaj deo igre dobio malo teže od prvog. Napravio je Slovenac brejk već u trećem gemu, ali je O’Konel odmah uzvratio. Preloman je bio sedmi gem ovog seta u kome je Bedene došao do novog brejka nakon čega je sačuvao prednost i stigao na set od plasmana u drugo kolo.

Nakon dobrog starta i dva osvojena seta, Bedene je u tajbrejku izgubio treći set, ali se veoma brzo vratio u četvrtom setu. Napravio je Bedene dva brejka i poveo 5:0 pre nego što je O’Konel konačno uspeo da osvoji prvi gem u ovom delu meča.

Bedene je nakon toga svojim servisom potvrdio pobedu i plasman u drugo kolo gde će čekati boljeg iz meča Pablo Kuevas – Dženson Bruksbi.