Đere utučen: Muka mi od loših žrebova, sad mi nije do tenisa

Roland Garros 28. maj 202320:51 5 komentara
Laslo Đere
Photo by Clive Mason/Getty Images

Laslo Đere bio je veoma potišten posle poraza od Andreja Rubljova (6:1, 3:6, 6:3, 6:4) u prvom kolu Rolan Garosa.

Pri vođstvu 2:1 u drugom setu, Laslo je zatražio medicinski tajm aut.

Ozmo na šljaci:

„Juče sam se okliznuo pri kraju treninga, oštar bol kod desnog fleksora. Nije mi toliko pravio problem, nekoliko puta sam osetio, ali više je to bilo u glavi kod kretanja. Početkom drugog seta sam se opustio, počeo sam tada da igram bolje… Imao sam loš procenat prvog servisa u trećem setu, nije to pomoglo, a i on je počeo da igra bolje, ja malo lošije“, počeo je Đere.

Đerea pogađa to što u poslednje vreme nema sreće sa žrebovima. U Melburnu je igrao na startu sa Bergsom, u drugom kolu sa Dimitrovom…

„Pravo je čudo kad odem i na 250-icu da ne izvučem nekog iz prvih deset. Muka mi je od toga… Kad bih malo nekako mogao da uđem u ritam, ali to se ne dešava. Jedan-dva turnira bude malo bolji žreb, ali evo Rubljov prvo kolo na dva od poslednja tri slema. Onda to utiče i na samopouzdanje“.

Laslo Đere
Photo by Clive Mason/Getty Images

Laslo kaže da mu trenutno nije do tenisa i da je moguće da će napraviti pauzu od tri sedmice.

„Voleo bih da mi Hale bude prvi turnir naredni, to kažem jer je dotad tri nedelje. Videću kad se smirim da li ću moći da izguram to, a da ne odem u Štutgart ili na neki čelendžer. Nije mi sada do tenisa“.

Nije Laslo jedini teniser koji se žalio na uslove na Rolan Garosu.

„Loptice su katastrofalne, tereni su svaki out drugačiji ovde. Na Lenglenu se žalio i Hačanov, nakvase teren i bude kao neko blato. Kada sam trenirao van Garosa, lopta leti, a ovde ne ide. Ne mislim da sam fizički loše spreman, ali posle dva i po sata, udaran svaku loptu 200 posto, ona ide unazad“, zaključuje 27-godišnji Đere.