Đoković: Kao što je Kobi govorio – mrze samo najbolje

Roland Garros 30. maj 20238:56 39 komentara
Novak Đoković
Photo by Clive Mason/Getty Images

Novak Đoković izjavio je da ga ne iznenađuje to što je najviše negativnih komentara na društvenim mrežama upravo na njegov račun.

Tokom Rolan Garosa, organizatori su putem aplikacije Bodigard rešili da pruže igračicama i igračima zaštitu od uvredljivog sadržaja konstantnim nadgledanjem i uklanjanjem uvreda.

Prema istraživanjh World Sports Network, svaki peti tvit koji neko napiše o Đokoviću je negativan. Noleta često nazivaju “sebičnim” dok se neki “nadaju da više nikada neće osvojiti pehar na grend slemu”.

Ozmo na šljaci:

“Da li vas to čudi”, odgovorio je Novak kontrapitanjem, “Iskreno, mene bi čudilo da je drugačije. Znate šta je rekao Kobi Brajant. ‘Odlično je kada te neko mrzi. Jer ne mrze se dobri, već najbolji’. Ne mrzim nikog, tako i vaspitavam svoju decu. Mržnja je strašna emocija”.

Đoković ističe da misli da nije zaslužio da ga bilo ko mrzi.

“Ništa u životu ne bih promenio, uvek sam sve radio najbolje što sam znao u datom trenutku. Pravio sam mnogo grešaka, ali sam barem bio autentičan, svoj. Sto puta bih pre izabrao to da budem svoj nego da idem uz dlaku sistema, što se izgleda u današnje vreme voli”.

U drugom kolu Rolan Garosa, Đoković će se sastati sa Martonom Fučovičem u sredu, čovekom kojeg je dobio u sva četiri dosadašnja okršaja.

„Veoma fizički jak i spreman teniser, kompletan, odlično riternira, čvrst sa obe strane. Nema tu puno rupa u njegovoj igri. Igra poprilično čisto, vrlo je svestran, može da nastupi na vrlo visokom nivou i to je dokazao tokom karijere“, zaključuje Novak.