Đoković: Moram da budem zadovoljan

Novak Đoković
REUTERS/Yves Herman

Prvi teniser sveta Novak Đoković uspešno je startovao na Rolan Garosu pobedivši Japanca Nišioku u tri seta. Prirodno, bio je zadovoljan kako je protekao prvi meč.

– Moram da budem zadovoljan sa prvim mečom. Bilo je teško na početku, dok sam se adaptirao na njega. On je veoma brz, jedan od najbržih na Turu. Uslovi su bili spori, lopta je sporo odskakala, tako da je prvi set bio veoma izjednačen. U drugom i trećem setu više sam ulazio u udarac, lakše sam udarao lopticu. Ali inače nisam očekivao da budem na najvišem nivou, tako da moram da budem zadovoljan prvim mečom – rekao je Đoković.

povezano

Posle dužeg vremena imao je prilike da igra na gren slemu pred popunjenim tribinama.

– Noćne sesije na Rolan Garosu su tek od skoro, ali ovo je prvi put da je publika bila u punom kapacitetu. Bilo je zabavno, a i imao sam sreće jer sam igrao na centralnom terenu koji jedini ima krov, dok je kiša prekinula ostatak programa. To mnogo pomaže. Na svom slemovima atmosfera je na noćnim mečevima naelektrisanija, ima više energije, publika je više u meču. Ali da, bilo je dobro iskustvo.

Ovo mu je prvi gren slem turnir ove godine, s obzirom da je poznato zbog čega je propustio Australijan Open.

– Nisam osetio neku uznemirenost. Došao sam u dobroj formi. Rolan Garos je jedan od mojih omiljenih turnira. Još su mi sveža sećanja od prošle godine tako da je bilo lepo da se vratim ponovo na Šatrije.

Upitan je da prokomentariše žreb i činjenicu da je njegova polovina praktično prenatrpana ozbiljnim favoritima, pošto su pored njega tu još Nadal, Alkaras i Zverev.

– Žreb je žreb. Ne može se uticati na njega. To je pitanje sreće. Naravno da sam video žreb, svi su, ali na kraju dana jedino je važno posvetiti se prvom narednom protivniku.