Đoković se mučio dva seta, pa razbio Fokinu

Clive Mason/Getty Images

Novak Đoković je u osmini finala Rolan Garosa. Srbin je u dva seta koja su trajala skoro tri sata vodio veliku borbu sa Davidovičem Fokinom, a onda ga je u trećem potpuno slomio za 7:6 (7:4), 7:6 (7:5), 6:2. Za prolaz među osam najboljih igraće sa pobednikom duela Varilas (Peru) – Hurkač (Poljska).

Prvi set je trajao sat i 24 minuta. Fokina je u dva navrata imao brejk viška- Prvo na 3:2, a onda i na 6:5 kada je servirao za set. Međutim, u tim momentima Novak je uspeo da sačuva prisebnost.

povezane vesti

Odmah je uzvratio sa ribrejkovima. Uveo je set u taj brejk u kojem je takođe gubio 3:1. Međutim, onda je napravio seriju od 6:1 i uspeo prvi deo igre da reši u svoju korist.

Ništa se gotovo nije promenilo u drugom setu. Vetar je otežavao posao obojici, a viđen je veliki broj brejkova. Rivali su igrali u serijama. Fokina je vodio 2:0, pa Đoković 3:2, pa Španac 4:3, pa Novak 5:4, a onda je Fokina 6:5.

Imao je Španac pri rezultatu 6:5 i 30:40 i set loptu, ali se Novak izvukao, vezao tri poena i uveo i drugi set u taj brejk.

Klackalica se nastavila i u taj brejku drugog seta. Novak je bolje počeo i poveo 4:2. Međutim, kada su zamenili strane Fokina je vezao tri poena za 5:4. I kada je delovalo da je Španac u prednosti, Đoković  je bio strpljiv, čekao je greške rivala i dočekao ih. Dobio je ovaj deo igre 7:5 i stigao na set do pobede.

U pauzi između setova Novak je zatražio pomoć fizioterapeuta na veliko negodovanje publike. Ironično je digao prst i pozdravio publiku na Šatrijeu.

Izašao je na teren kao preporođen i odmah vezao tri gema. Time je priča praktično bila završena. Mirno je priveo posao kraju i izborio mesto među 16 najboljih.

Sva dešavanja ste mogli u lajv blogu da pratite na sajtu Sport kluba.

Uživo