Lajović: Već dugo kriza traje, ali nastaviću da radim

Roland Garros 1. jun 202110:19 > 10:32 0 komentara
Dušan Lajović
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je da je Nikoloz Basilašvili odigrao bolje i da je zaslužio pobedu (6:4, 6:3, 0:6, 6:2) u prvom kolu Rolan Garosa.

„I taj treći set, koji sam dobio, malo toga je zavisilo od mene. Sa takvim rivalima kao što je Basilašvili mnogo više zavisi od njega. Krenuo sam solidno, poveo, ali on je našao svoju igru. Posle je uspeo da drži dva seta taj nivo, onda je pao, a ja sam samo iskoristio pad. U četvrtom setu je opet krenuo da igra – kada igra jako dobro, teško je bilo šta uraditi“, rekao je Lajović i dodao:

Rolan Garos:

„Ja nisam igrao na zavidnom nivou. Mučio sam se da ostanem u poenu – udara iz sve snage, posle jedne ili dve lopte oduzeto je vreme. Samo sam se branio, nisam kreirao ništa. U trećem setu je napravio mnogo neiznuđenih, na kraju je digao ruke i zato je bilo 6:0. Kada se lomio rezultat, on je odigrao dobro“.

Lajović je već neko vreme u krizi, sada je blizu da ispadne iz top 40.

„Put povratka na željeno mesto nije lak. Ima perioda kada ne ide, nadam se da će i to proći. Nadam se da neću pokleknuti i da to neće trajati još dugo. Što je duže, sve je teže vratiti se, ali barem su mi mečevi u Beogradu dali malo nade da može da se okrene“.

Za kraj, Duci je poručio da vremena za odmor nema, već da mu je primarno da se radom izbori sa krizom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!