Međedović za SK: Još me drži adrenalin, jedva čekam 1. kolo

SK

Velika stvar se desila ovog 25. maja za Hamada Međedovića - prvi put u karijeri plasirao se u glavni žreb jednog od grend slem turnir.

Povezane vesti

Nasmejanom Međedoviću smo rekli da smo, posle žreba, došli na početak drugog seta.

“Vi ste doneli sreću, u to nema sumnje”, spremno je odgovorio.

Tri meča, triput tri seta – prvo Ivan Gakov, pa Huan Manuel Serundolo i sada Jesper de Jong (0:6, 6:2, 6:2).

“Ma, ludilo, brate… Neviđeno, sva tri meča u tri seta i svaki je bio izuzetno naporan. Čak ovaj danas i najmanje – sa Serundolom je bio još teži, sa Gakovom jako napeto… Prezadovoljan sam, još ne verujem da sam se plasirao, adrenalin me još drži. Divan osećaj”, kaže Međedović za Sport klub.

Na pitanje šta oseća da je protadilo.

SK

“Sklopile su se kockice, od svega što radimo u poslednje vreme, i ne samo u poslednje vreme. Još nisam ispunio potencijal, još mnogo mogu da napredujem, prevashodno fizički. Lakše mi je nego što je bilo”, kaže Hamad i dodaje:

“Zadovoljan sam mentalnom stranom, dvaput sam preokrenuo posle izgubljenog prvog seta, nisam padao, što je možda ranije bivao slučaj. Verujem u sebe više i da nije kraj do poslednjeg poena. Tehnički ne može mnogo da se menja sa 20 godina, mada uvek ima sitnica… Samo treba da radim još jače i da budem uporan”.

Telefon se usijao od poruka…

“Posle dvadeset minuta sam uključio telefon, samo stiže i stiže, blokada totalna! Ostavio sam dok ne završim oporavak, pa ću posle da odgovaram. Hvala svima”.

Međedović je iz Novog Pazara i posebnim emocijama je vezan za rodni grad.

“Pre sam bio mnogo češće. Napustio sam Pazar sa deset godina i išao sam svaki vikend kući. U poslednjih godinu dana ne idem toliko, porodica je sa mnom u Beogradu najbliža. Tamo su mi i dalje skoro svi prijatelji i ostatak porodice, odem na dva-tri dana maksimalno. Srećan sam jer dolazim iz malog, ali za mene velikog grada, za mene najlepšeg na svetu. Uvek jedva čekam da se vratim. Osećam veliku podršku kad god odem tamo, svima je jako drago, to mi daje posebno gorivo da idem napred”.

Hamadu sad sledi odmor, a onda i uživanje u prilici koja mu se pružila.

“Došao sam rasterećen, a tek sada ne osećam nikakav pritisak. Jedva čekam da izađem na teren, ko god da bude protivnik. Biće čast i zadovoljstvo”, zaključuje Međedović za Sport klub.

SK