„Na treningu nisam imao flešbekove na prošlogodišnje finale“

Roland Garros 20. maj 202218:57 0 komentara
Daniel Pockett, Getty Images

Stafnos Cicipas Rolan Garos će započeti duelom protiv Lorenca Musetija, a uprvo je pričom o tom meču i otvorio prvu konferenciju za medije pred drugi grend slem turnir sezone.

„Lorenco je veoma dobar igrač na svim podlogama. Igrao sam protiv njega i ranije. Mislim da je on igrač koji ima veoma dobar potencijal, pokazao je da je sposoban da odigra neke veoma dobre mečeve. Što se mene tiče, veoma sam srećan što igram ovde ponovo. Znam da će prvi meč biti veoma težak i da ću morati da dam sve od sebe, zapravo bar ću pokušati. Biće to prava borba dvojice igrača koji igraju jednoručni bekhend i mislim da će navijačima biti zanimljivo da gledaju“, rekao je Cicipas.

Povezano

Cicipas je rekao da nema običaj da detaljno gleda žreb pred početak turnira, a na pitanje da li se nada da će i ove godine otići korak dalje nego prošli put, što je činio svih sezone od 23017. na ovamo, Cicipas je rekao da je zadovoljan kako je igrao na prethodnim turnirima i da mu to daje samopouzdanje.

„Nisam bio na najvišem nivou u finalu Rima pre nekoliko dana, ali iskreno i ne znam šta da odgovorim. Svaka godina je drugačija i to zavisi od mnogo stvari. Od vremena, od protivnika, od uslova u svakom meču. Ako izađete na teren sa previše samopozdanja to može da vam se obije o glavu. Kao i suprotno. Tako da je najbolje naći neki balans i to postane dnevna rutina““, rekao je Grk.

A šta misli o porošlogodišnjem finalu protiv Novaka Đokovića iz sadašnje perspektive?

„Imao sam prvi trening nakon finala u Rimu pre nekoliko dana. I nisam mislio ništa iskreno, nije bilo flešbekova na taj meč. I to je dobro. Počinjem iz početka. Nije lako izgubiti finale, posebno ne kada imaš dva seta prednosti. Ali, on je igrao sjajno. Bolje od mene svakako i zaslužio je da pobedi. Posebno jer je nadoknadio dva seta razlike. To je jednostavno – samo moram da budem bolji. Treba da mislim o tome kako sam igrao u ta dva prva seta i da budem u meću do poslednjeg poena“, poručio je Cicipas.