Nadal: Novak nema fizičkih problema, može da me prestigne

ATP 8. jun 202210:11 > 10:18 komentara
Rafael Nadal
Susan Mullane-USA TODAY Sports via Guliver

Rafael Nadal kaže da je Novak Đoković u najboljoj poziciji da potencijalno obori rekord po broju grend slem titula.

Nadal je u nedelju osvojio 22. najveći trofej i sada ima po dva više od Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Povezane vesti:

„Sve može da se desi. Jasno je da je Novak u najboljoj poziciji da obori taj rekord jer nema fizičkih problema i igra na spektakularnom nivou“, kaže Nadal i osvrće se na Federera:

„Federer je van terena dugo. Od njega uvek može da se očekuje nešto posebno, ali svi znamo koliko je teško vratiti se, još teže sa 40 godina. Videćemo šta će se događati. Kao što sam uvek govorio, nije mi smetalo kada smo bili izjednačeni, a ni sada kada imam dva slema više. Samo želim da nastavim da se takmičim“.

Prvi put u karijeri, Nadal je osvojio prva dva slema u sezoni.

„Ludo je i misliti o grend slemu, čak i da sam u savršenom stanju, jer to niko nije uradio od Roda Lejvera (1969). Đoković je bio najbliži prošle godine. Više od osvajanja slemova, bio bih zadovoljan da nastupim na sva četiri“.

Rafael Nadal
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Nadal će uskoro probati novu terapiju na svom stopalu – ukoliko ona bude davala rezultate, očekujemo Španca i na Vimbldonu koji počinje 27. juna, uz direktne prenose na kanalima Sport kluba.

„Cilj je jasan – da tom terapijom učinimo da imam isti osećaj kao kada sam primio injekciju da mi umrtvi stopalo. Probaćemo da to učinimo trajnim. Pokazao sam da mogu da igram sa tom blokadom – ako terapija bude funkcionisala i trajno bude uticala na nerv, moći ću da nastavim da igram. Navikao sam da razmišljam korak po korak, verujem da će stvari ići kako treba“, zaključio je Nadal.