Novak: Podržavam Osaku, sâm sam bio na pogrešnoj strani mača

Roland Garros 2. jun 202110:40 1 komentar
Novak Đoković
GEPAxpictures xPatrickxSteiner

Posle prve pobede na ovogodišnjem Rolan Garosu Novak Đoković je između ostalog pričao na konferenciji za medije o Profesionalnom udruženju tenisera ali i o slučaju Naomi Osake koja je napustila turnir zbog kazne koju je dobila za nepojavljivanje na konferenciji za medije.

Novinari su posle Đokovićeve pobede nad Tenisom Sandgrenom pitali najboljeg tenisera sveta o Profesionalnoj asocijaciji igrača čiji je osnivač. Nole je poručio da još uvek ne može da se razgovara sa ATP, ali da će u budućnosti biti prilike za tako nešto.

VESTI SA ROLAN GAROSA

Bilo je mnogo sastanaka u poslednjih nekoliko meseci. Razgovarali smo sa svim igračima iz top 500, top 350 u singlu i top 150 u dublu konkurenciji. Takođe smo razgovarali i sa teniserkama, tu svari idu malo sporije. Međutim napredujemo, imamo neke konkretne stvari na stolu trenutno. Imamo nekoliko moćnih i uticajnih ljudi, uspešnih u biznisu, oni su ljubitelji tenisa iz SAD i stoje iza nas, podržavaju nas finansijski i takođe nas podržavaju svojim savetima i konsultacijama„, rekao je Novak Đoković.

Imali smo nekoliko razgovaora sa ATP, ali dok ne postavimo sve, u smislu strukture i pravila PTPA, nema razloga da razgovaramo dalje sa ATP jer razmatramo sve. KAda budemo spremni razgovaraćemo i tražiti zajednički jezik. PTPA kao organizacija igrača mora da koegzistira u teniskom sistemu sa ATP i WTA. Neizbežno je, sada se dešava i imamo podršku preko 75% igrača od najboljih 500 igrača. Kao što rekoh, napredujemo, i videćemo šta se dešava u narednim mesecima„, dodao je Novak.

Srpskog tenisera su pitali takođe i o slučaju Naomi Osake. Ona zbog mentalnog zdravlja nije htela da dolazi na konferencije za medije, a kada ju je Rolan Garos kaznio zbog nedolaska ona se povukla sa turnira.

VESTI SA ROLAN GAROSA

Gren slemovi štite sebe i svoj posao. Naravno da će pratiti pravila, jer u suprotnom ćete plaćati kazne i dobijati sanckije. Ne iznenađuje me da su tako reagovali. Navikunti smo na ovo okruženje i na ovakve principe da se rade intervjui posle svakog meča. To je deo našeg sporta, deo onoga što radimo. Mediji su važni, bez sumnje. Tako možemo da komuniciramo sa navijačima, ali na tradicionalniji način. To je bio jedini način da dođemo do fanova pre pet ili deset godina. Sada imamo svoje platforme, društvene mreže gde direktno komuniciramo sa navijačima„.

Naomi je veoma mlada i odrasla je sa društvenim medijima i ona ima mogućnost da priča kroz svoje kanale. Razumem je veoma dobro i saosećam se sa njom jer i ja sam bio na pogrešnoj strani mača u odnosu sa medijima u svojoj karijeri više puta. Znam taj osećaj. Hrabra je što je to uradila, podržavam je. Žao mi je što je prošla kroz bolna vremena, što je patila. Nisam pričao sa njom ali deluje da je u problemu. Želim joj sve najbolje, nadam se da će se oporaviti. Važna je igračica i brend za naš sport. Moramo da je vratimo, ovo je bila jasna odluka s njene strane. Ako joj treba vremena da se oporavi onda to poštujem u potpunosti. Nadam se da će se vratiti jača„, dodaje Đokovaić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare