Olga kroz suze: Volim ovaj je..ni sport, ponosna sam

Roland Garros 3. jun 202323:10 14 komentara
Olga Danilović
Photo by Clive Mason/Getty Images

Srpska teniserka Olga Danilović bila je ponosna na sebe posle sjajnog Rolan Garosa. Nanizala je pet pobeda bez izgubljenog seta u Parizu, a onda pružila jak otpor i izgubila od Ons Žabur sa 4:6, 6:4, 6:2.

„Mnogo sam ponosna na sebe, iako sada malo boli. Odigrala sam sjajne mečeve, borila sam se sve vreme. Ponosna sam na svoj tim, prošli smo teška vremena, a sada j osećaj lep. Neću da postanem emotivna…“, rekla je Olga i pustila koju suzu:

„Bodrili su me kada sam bila pala, kada je bilo loše, govorili su mi da verujem kada ja nisam verovala… Sada samo želim da još treniram i napredujem, jer mnogo volim ovaj je..ni sport, i to je to“.

U finišu meča je Danilovićeva iskrenula skočni zglob.

„Ne znam, videla sam snimak, izgleda grozno, otišla je potpuno noga. Dobra stvar i ovom momentu je što nije prvi put, otišla sam odmah kod fizioterapeuta. Uradićemo sve što je moguće, mislim da nije toliko strašno, mada boli trenutno. Svakako bih uzela odmor nekoliko dana, mislim da će biti OK“.

Olga Danilović
Photo by Clive Mason/Getty Images

Olga ističe da sebi ništa ne zamera, da će analizirati meč, ali da je misli da je odigral na pravi način.

„Pokušavala sam da isključim osećanja na terenu, da me ne preplave, bila sam u zoni… Dug je bio dan, napravila sam sebi mir i rekla sam sebi: ‘Jedino kako mogu da pobedim jeste da igram svoju igru. Ako pustim nju da diktira, razvaliće me’. Trudila sam se da uživam, da uživam i da pobedim, to je poenta“, kaže Danilovićeva i dodaje:

„Ponoviću, stvarno sam ponosna na sebe i ljude oko sebe, porodicu koja je tu sa mnom, prošli smo svašta. Ponosna sam na sve, na ljude koji su tu svakodnevno i koji dođu i kažu da verujem, iako sam ja ono i ne verujem baš u tom trenutku…. Ovo je lepa uvertira, lepo sam sebi dokazala da mogu – to sam i pre govorila, ali sada ovih deset pobeda u nizu znače. Moj stav i igra – borila sam se za pobedu, ne da samo budem na terenu“.

Photo by Clive Mason/Getty Images

Odlično se Olga snašla na stadionu Suzan Lenglen, drugom po veličini na Rolan Garosu.

„Nije lako izaći na takav teren, ali volim takve mečeve, nadigravanje. Mislim da sam lepo odgovorila na izazov, za takve momente treniramo“.

Za kraj, pitali smo Danilovićevu koji su naredni planovi.

„Videću kako zglob bude bio, nadam se da nije strašno. Možda Valensija, blizu sam da uđem u glavni za Vimbldon. Posle toga opet šljaka, pa beton…“, zaključuje Olga.