Promena: Vakcinacija će biti obavezna i za RG

Roland Garros 17. jan 202210:45 > 11:05 120 komentara
Novak Đoković
REUTERS/Loren Elliott via Guliver

Profesionalni sportisti, kako Francuzi, tako i stranci, moraće da budu vakcinisani protiv virusa korona kako bi mogli da učestvuju na sportskim priredbama. To uključuje i drugi grend slem turnir sezone, Rolan Garos, koji će u Parizu početi 22. maja. Pre samo nekoliko dana navedeno je da će francuske vlasti omogućiti učešće i onima koji nisu vakcinisani protiv kovida 19, ali je ta odluka veoma brzo izmenjena.

Odluku je saopštila ministarka sporta u Vladi Francuske Roksana Marsinenu. Međutim, samo nekoliko dana ranije govorilo se o „mehuru“ u kojem bi teniseri na drugom grend slemu sezone potencijalno bili. Međutim, aktuelna odluka sugeriše da će organizacija turnira u Bulonjskoj šumi više podsećati na onu u Melburn Parku.

Povezano:

Ovu odluku u vezi sa francuski sportom Parlament te zemlje izglasao je u nedelju. Ministarka je na tviteru kratko potvrdila da će se ta nova mera odnositi na sve sportove.

Predsednik Teniskog saveza Francuske Žil Moreton istakao je da sistem „medicinskih izuzeća“ neće biti moguće organizovati na Rolan Garosu.

Trenutno su trojica od prvih 100 tenisera sveta nevakcinisani protiv virusa korona i ostaje da se vidi kako će reagovati najbolji igrač planete i osvajač 20 GS titula – Novak Đoković. Sada je jasno da će, ukoliko želi da brani titulu koju je u Parizu osvojio prethodne godine, morati da francuskim vlastima pruži potvrdu o vakcinaciji.

 

Komentari (120)

Vidi sve komentare