„Samo Stefanos ima više mečeva, sve ide kako treba“

Roland Garros 26. maj 202217:59 > 19:08 2 komentara
Clive Brunskill/Getty Images

Srpski tenisr Miomir Kecmanović pobedom protiv Kazahstanca Aleksandera Bublika plasirao se u treće kolo Rolan Garosa i tako popravio najbolji rezultat u Parizu.

Dvadesetjednogodišnak je posle preokreta eliminisao 42. igrača sveta 3:6, 7:5, 6:2, 6:1 i zakazao duel sa drugim teniserom sveta, Rusom Danilom Medvedevom.

Sva dešavanja iz Pariza pratite u našem blogu uživo.

„Na početku nije bilo lako, nikad ne znam s njim šta da očekujem. Uvek možeš da pretpostaviš, ali sa njim nikad ne možeš da znaš. Taj osećaj kad ne možeš da predvidiš je malo čudan. Na kraju sam se malo stegao i pobeže set. Uspeo sam da ostanem miran i pobedim,“ analizira Kecmanović duel sa Bublikom i nastavlja:

Povezane vesti

„Smešan je, svi znaju koliko ne voli šljaku. Pričali smo o tome kako jedva čeka da dođe na travu. Nervira ga da igra sa mnom ovde, pošto ja sve vraćam. Uvek se dobro slažemo.“

Mladi teniser je u proteklom periodu imao pomoć i od psihologa.

„Ne radim toliko puno koliko bi trebalo da bi se videla neka veća promena u bržem periodu. I dalje to izbegavam i sigurno je da ovo malo što radimo da mi je dosta pomoglo da razmišljam na drugačiji način i da koristim neke stvari o kojima smo pričali. Videćemo. Imaćemo vremena da popričamo. Moraću da budem agresivniji nego do sada. Neću moći do sutra da čekam da on promašuje jer to neće puno raditi. Moraću da smislim nešto drugačije.“

Finale Lige šampiona

Finale Lige šampiona je u subot u Parizu, Real na Liverpul…

„Igram u subotu… Ko zna, možda bih i mogao da odgledam.“

Kecmanović ima sasvim dobru sezonu.

„Dosta više samopouzdanja imam sada nego prethodnih godina. Kada pobeđuješ teške mečeve. Ove godine samo Stefanos ima više odigranih mečeva. Jednostavno se bolje osećaš na terenu. Kad znaš da si to uspevao i protiv boljih igrača. Sa više vere ulazim u mečeve i sve ide kako treba,“ rekao je Miša koji planira da odgleda snimak meča Medvedev – Đere.

„Sigurno ću gledati. Da li taj meč ili neki prethodni…“