Zverev: Život mi je ugrožen, ako…

Roland Garros 6. jun 202312:11 14 komentara
Clive Mason/Getty Images

Aleksandar Zverev pregazio je Bugarina Grigora Dimitrova 6:1, 6:4, 6:3 u osmini finala Rolan Garosa, ali je posle meča bio ljut i frustriran.

Razlog je što mu nije dozvoljeno da na terenu sam sebi da injekciju insulina. Nemac se od detinjstva bori sa dijabetisom tipa 1 i zbog toga mu je potrebno da je primi u nekom trenutku da bi mogao normalno da funkcioniše.

povezane vesti

Kada je Zverev pokušao da sebi da injekciju, ušao je zvaničnik koji mu je zabranio to da uradi. Rekao mu je da mora to da uradi u svlačionici i to bi mu se automatski računalo kao jedna od dve pauze za toalet.

„Ja u toku meča moram četiri ili pet puta da primim injekciju, a imam samo dve pauze za toalet. Čak su mi rekli da injekciju mora da mi da doktor. Objasnio sam im da meni može da pomogne samo doktor koji je specijalizovan. Stvorena je potpuna konfuzija bez ikakvog razloga“, rekao je Zverev.

Nemac je rekao da je u nekim situacijama njemu svaki trenutak dragocen.

„Rekli su da to izgleda čudno kada radim na terenu. Međutim, ako to ne uradim moj život će biti u opasnosti. Očigledno nisu svesni sa čim se suočavam“, zaključio je Zverev.

Za mesto u polufinalu Rolan Garosa, Nemac će igrati protiv Argentinca Ečeverija.