Osaka: Serena je rekla da je ponosna na mene

US Open 13. sep 20182:55 > 2:57
Matthew Stockman/Getty Images

Više se nakon finala US opena u ženskoj konkurenciji pričalo o ponašanju Serene Vilijams nego o velikom uspehu mlade Naomi Osake, prve igračice iz Japana koja je osvojila Gren slem titulu.

Naomi Osaka izgledala je kao uplašena devojčica pred kraj drugog seta kada je Serena Vilijams započela sa napadima na sudiju. Publika je bila veoma glasna u podršci Sereni i činilo se da u tom trenutku niko ne razmišlja o mladoj teniserki sa druge strane mreže.

Čak se i sama Osaka praktično izvinjavala dok je podizala pehar.

A to tako ne bi smelo da bude. Posebno to ne bi smela da uradi Serena koja za sebe tvrdi da se uvek bori za jednakost i prava žena. U tom trenutku niko se nije borio za Osakina prava. Sem možda sudije Karlosa Ramosa. Ali, i on se više borio za poštovanje pravila nego za nešto drugo.

Nije se još uvek slegla prašina oko celog incidenta, znate to i sami. A Osaka ne dobija dovoljno mesta u medijima kada se sve sabere i oduzme.

Osaka je gostujući u popularnoj emisiji Elen Dedženeres kratko ispričala šta joj je Serena Vilijams rekla dok su bile na terenu:

„Rekla mi je da je ponosna na mene i da moram da znam da publika nije zviždala meni. Bila sam veoma srećna što mi je to rekla. U tom trenutku, nisam znala da li zvižde meni, sve je bilo veoma bučno i bilo je prilično stresno“, rekla je Osaka.

Osaka je u dva susreta sa Serenom zabeležila dve pobede.