Delpo najavio povratak: Ovo je najteži meč u mojoj karijeri

ATP 8. sep 202115:20 > 15:30 1 komentar
Matthew Stockman, Getty Images Sport

Huan Martin del Potro nada se da će se sledeće godine vratiti takmičenjima, ali priznaje da i dalje ima velike probleme sa desnim kolenom.

„Volim izazove, bilo na teniskom terenu, bilo u životu. Ipak, ovo je najteži meč u mojoj karijeri, jer ne mogu da se nosim sa ovakvim povredama, sa ovim bolom koji sada osećam. Ali i dalje pokušavam i pokušavam“, rekao je Del Potro u Njujorku.

„Ovo je život. Verujem u sebe i jednom će sve ovo proći. Mislim da sam poslao poruku deci, svim igračima i ljudima širom sveta da nikada ne odustaju od sna“.

povezane vesti

Argentincu je na terenima ‘Bili Džin King’ kompleksa sparing partner bio legendarni Džon Mekinro.

„Drago mi je što sam se vratio, ovo mesto je posebno za mene. Imao sam odličnu priliku da igram sa Džonom. On je i bio jedan od razloga zbog kojih sam došao. Ovo je moje mesto, moj turnir. Nadam se da ću se osećati bolje i da ću sledeće godine biti na terenu“.

Šampion US Opena iz 2009. godine dodaje da mu je ‘koleno mnogo bolje’, ali da se još oporavlja. Na teren planira da se vrati naredne sezone.

„Gledao sam meč Danila Medvedeva. Pomalo je frustrirajuće što samo gledam te momke, a ne mogu da se borim za trofeje. Ali razmišljam pozitivno. Nadam se da ću sledeće godine ponovo igrati tenis“, najavio je Argentinac i dodao:

„Vidim da stariji momci igraju agresivno. Dobro serviraju, onda udaraju forhend i poeni kratko traju. S moje tačke gledišta, onaj koji igra pametno, ima šansu da osvoji turnir. To je razlog zašto Novak i dalje igra. Ima iskustva, ima udarce i postupa veoma pametno. Ali i drugi momci su veoma jaki“.

Podsećamo, Del Potro je u poslednje tri godine čak četiri puta operisao desno koleno. Prvobitno se povredio na mastersu u Šangaju 2018. godine, kada je slomio čašicu. A onda je ponovo doživeo povredu u Kvinsu 2019.