Đoković: Nastavak sezone? Ne znam da li ću igrati bilo gde

Grand Slam 13. sep 20218:30 > 10:54 komentara
Sarah Stier, Getty Images

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da nema plan za završnicu sezone, te da nije siguran gde će još igrati posle US Opena.

Srbin je maksimalnim rezultatom poražen u finalu turnira u Njujorku od Danila Medvedeva, pa je tako zaustavljen na korak do kalendarskog grend slema.

Na pitanje da li bi uradio nešto drugačije da treba da p očne meč iz početka, prvi reket sveta je odgovorio:

USO 2021:

„Mislim da sam se stvarno potrudio da uradim sve što je u mojoj moći da se pripremim na najbolji mogući način, da sebe dovedem u optimalno stanje tela, uma i duha. Stvarno ne znam šta bih promenio, stvarno sam se maksimalno potrudio… Jednostavno, igrao sam protiv boljeg igrača danas – koji je imao više elana i energije. Nažalost, ja nisam bio najsvežiji u nogama, negostajalo mi je „goriva“ – i to su nijanse koje odlučuju. Ja sam osećao da sam sporiji i da mi nedostaje pola koraka – naročito na mom riternu, koji je jedan od mojih najvažnijih udaraca – uz neospornu činjenicu da je on danas sjajno servirao. To je još dodatno otežalo moj posao na terenu. Na kraju, ostaje taj žal za ovim mečem – ali, sa druge strane, i zahvalnost i ponos na sve što je ovde učinjeno“.

U kalendaru turnira slede Indijan Vels, Pariz, pa Završni masters u Torinu. Ipak, Đoković ne zna hoće li učestvovati na tim turnirima.

„Pravo da vam kažem – nemam nikakav plan, apsolutno ništa. Ne znam da li ću igrati bilo šta, bilo gde… Trenutno sam samo ovde, u Njujorku…“

Zvanično, Đoković je na listi prijavljenih igrača za Indijan Vels.