Lajović: Jedan od boljih mečeva u 2021; Bolje Gojovčik…

US Open 30. avg 202121:51 > 21:57
Dušan Lajović
Jerry Lai-USA TODAY Sports-Reuters

Posle pobede nad Benoom Perom u prvom kolu US opena (6:3, 7:5, 2:6, 6:4), srpski teniser Dušan Lajović kaže da je osećao da u poslednje dve nedelje igra bolje.

„Jedan od boljih mečeva koje sam odigrao ove godine. Trenirao sam dobro i igrao solidno u poslednje dve nedelje, na vreme sam ušao u neku formu. Dobro se osećam, na terenu. Nezgodan je protivnik, ispogađao je neke teške udarce na važne lopte – to je Per, neke čiste lopte pogreši, pa odigra neviđeno na važnu loptu“, rekao je Lajović i dodao:

US open:

„To me malo poremetilo, ali sam se konsolidovao u četvrtom setu na samom početku. Od početka sam vodio – da je bilo drugačije, možda bi se i on drugačije ponašao“.

Ducija čeka 141. teniser sveta Peter Gojovičik, koji je napravio iznenađenje pobedom nad Igoom Imberom iz Francuske sa 1:6, 6:1, 6:2, 5:7, 6:4.

„Oni koji su gledali meč rekli su mi da je igrao stvarno dobro. Voli da igra brzo, u tempu, voli brze podloge. Nismo baš dugo zajedno trenirali, pogledaću neke njegove prethodne mečeve. U svakom slučaju, bolje s njim nego s Imberom“.

Na pitanje kako će tačno analizirati protivnika, Lajović odgovara:

„Ima aplikacija na kojoj mogu da se gledaju svi mečevi. Naravno, malo ću premotavati, gledati bitne momente, ali važno je da steknem predstavu o bazi njegove igre. I Igo i on igraju brz tenis, mogu da pretpostavim kako je išao meč. Mislim da je protiv Gojovčika važno da se menja ritam. Jeste brzo, ali nije brzo kao Australijan open, na kojem sam igrao dobro. Dakle, nema mnogo odstupanja od mog načina igre, to je ono što je pod broj jedan, pa je broj dva neka promena ritma“.

Gojovčik ima 32 godine, nikada nije išao dalje od druge runde na slemu (u toj fazi ovo mu je šesti put), a Lajović i on dosad se nisu sastajali.