Mats: Danil nije imao pravi test; Koreča: Novak se vraća jak

US Open 13. sep 202117:09 24 komentara
Mats Wilander
REUTERS/Charles Platiau

Rus Danil Medvedev je u nedelju u Njujorku stigao do svoje prve grend slem titule pobedivši Novaka Đokovića i sprečivši ga da stigne do „kalendarskog slema“. Analizirajući taj susret, nekadašnji igrači Mats Vilander i Aleks Koreča istakli su uzroke ubedljive pobede Moskovljanina.

Medvedev je slavio rezultatom 6:4, 6:4, 6:4.

Povezano:

Danil je uspeo da donekle neutrališe Novakovu igru. Njegove lopte su uglavnom išle po sredini i on je na tajn način pokušavao da izazove Novaka da odgovori na njih. Danil je veoma pametan, fizički snažan, a servirao je izvanredno, što mu je donelo mnogo lakih poena. Medvedev nije imao pravi test tokom čitavog turnira – u četvrtom kolu sa Van de Zandšulpom je igrao četiri seta, ali to nije bio pravi test. Imao je više energije od Novaka u finalu i bio mu je zaista noćna mora“, izjavio je Mats Vilander.

Ovo je poraz iz kojeg će Novak naučiti i siguran sam da će se vratiti jak. On mora da shvati da mu je sezona bila praktično savršena i da je izgubio tek nekoliko mečeva. Mora da se liši pritiska i da se odmori kako bi zacrtao nove ciljeve za budućnost“, rekao je Aleks Koreča, nekadašnji svetski broj 2.

Đoković na taj način ostaje na 20 GS titule, čime je izjednačen na večnoj listi sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.