Novak: Znam šta sam postigao, to niko ne može da mi oduzme

US Open 1. sep 202113:18 > 14:05 4 komentara
Novak Đoković
Photo by Sarah Stier/Getty Images

Najbolji teniser sveta Novak Đoković kaže da je u pobedi nad Holgerom Runeom – 6:1, 6:7 (5-7), 6:1, 6:2 – bilo evidentno da nije imao pripremne turnire iza sebe.

Poslednji zvanični meč odigrao je Novak u Tokiju, sada se mučio sa 18-godišnjim Dancem, koji je od rane faze trećeg seta imao problema sa grčevima.

US open:

„Situacija je ove godine neobičnija. Potrebno mi je malo vremena na terenu da se uhodam, uigram, da pronađem ritam igre i tempo koji je krasio moju karijeru i na US openu. Znam da moram bolje i da će biti bolje. Krenuo sam dobro, u prvom setu imao i brejk u drugom na 4:3. Međutim, servis me je nekako napustio, slab procenat, uopšte nisam mogao da nađem prvi servis i dosta je bilo neiznuđenih, nekarakterističnih grešaka. Malo sam se usporio, on je imao podršku publike koja ga je nosila. Mlad je, bio je motivisan i to je rezultiralo izgubljenim drugim setom“, rekao je Đoković u razgovoru sa srpskim novinarima i dodao:

„Treći i četvrti, teško je pričati o tome, on je bio oštećen tim grčevima koji su ga snašli. Ali dobro, idemo dalje. Možda je bolje u prvom meču izgubiti set i osetiti možda trenutke koji nisu idealni kako bi i zvanično na neki način ušao u turnir. Možda mi malo nedostaje mečeva, ali igrao sam na tvrdoj podlozi u Tokiju, doduše u potpuno drugačijim uslovima i okolnostima… Napravio sam malo veću pauzu jer mi je stvarno bila potrebna, da napunim baterije, da bih fizički i psihički mogao da iznesem ovaj US open, sa važnošću i svim onim što je preda mnom kao prilika“.

Đoković će se u drugom kolu sastati sa Talonom Grikspurom iz Holandije, koji je iznenadio Jan-Lenarda Štrufa sa 2:6, 7:6 (7-3), 4:6, 6:4, 7:5. Grikspur ima 25 godina, u karijeri je osvojio pet čelendžera, a to mu je prva pobeda u glavnom žrebu nekog od grend slem turnira.

„Ne znam mnogo o njemu. Nikada nisam igrao protiv njega, danas sam ga prvi ili drugi put gledao kao igra, malo sam gledao njegov meč sa Štrufom. To jeste iznenađenje, mislio sam da će Štruf da izađe kao pobednik, ali eto, moraću da uradim domaći zadatak i analizu i da se spremim dobro“.

Novak Đoković
Photo by Sarah Stier/Getty Images

Mnogo se govori o Novakovoj potencijalnoj prilici da ostvari kalendarski slem, ali Đoković je već bio vlasnik sva četiri najveća turnira istovremeno – 2015/2016. godine. Pitali smo Novaka da li je utiska da se tom uspehu ne pridaje dovoljno pažnje.

„Ne znam šta da kažem… Da li moji uspesi dobijaju onu pažnju, onu vrstu slavljenja ili prihvatanja od strane medija i ljudi u tenisu, kao što je možda slučaj sa uspesima nekih drugih… Opet, zahvalan sam na činjenici da se bavim sportom koji volim i da sam uspešan u njemu. Zabeležio sam mnoge istorijske rezultate dosad, znam ko sam i šta sam. Znam šta sam postigao, tako da to ne može niko da mi oduzme na bilo koji način. Ako nekad pokušavaju da umanje te uspehe ili porede sa nekim uspesima drugih igrača, na neki način koji njima odgovara, to me uopšte ne uzbuđuje, imam svoj put, gradim svoju životnu priču“.

Za kraj, pitali smo Novaka koji je razlog izostanka uobičajenog pozdrava publici posle pobede.

„Videli ste kakav je bio treći i četvrti set, teško je bilo proslavljati u tom nekom momentu. Nisam osetio da je trenutak pošto je dečko bio jako povređen“, zaključio je Đoković.

Komentari (4)

Vidi sve komentare