Trener Medvedeva: Obojici će u glavi biti finale iz 2021.

US Open 9. sep 202317:43 3 komentara
REUTERS/Loren Elliott

Žil Servara, trener Danila Medvedeva, veruje da će finale igrano 2021. godine na istom mestu između Rusa i Novaka Đokovića imati uticaja i na sutrašnji odlučujući meč.

povezane vesti

Pre dve godine Medvedev je savladao Novak 3:0 u setovima i sprečio ga da postane prvi teniser još od Roda Lejvera 1968. godine, koji je osvojio sve četiri najveće titule u kalendarskoj godini.

„Siguran sam da će obojici u glavi biti taj meč. Ista lokacija, isti ulog. Sećam se da Danila pre tog meča, znao sam da je mentalno bio spreman da pobedi. Videćemo sutra kakav će efekat to proizvesti kod obojice igrača. Učinićemo sve da Danil bude pre svega psihološki spreman za borbu za Novakom. Svi znamo da je to najveći izazov u svetu tenisa“.

Rus je protiv Alkaraza demonstrirao vrhunski tenis. Kretanje i udarci sa osnovne linije su bili besprekorni.

„Bio je to jedan od onih dana kada je Danil „u zoni“. Tada može da pobedi bilo koga. Samo mi koji smo stalno sa njim znamo koliko može da bude težak, Međutim, protiv Karlosa je sve vreme bio fokusiran, sa pozitivnim stavom i to mu je donelo prolaz u finale.“

Na pitanje koliko će ovaj trijumf protiv Alkaraza značiti Medvedevu na psihološkom planu s obzirom da je prethodna dva meča izgubio bez osvojenog seta, Servara kaže.

„Ne znam kako tačno da odgovorim na to pitanje. Danil zna da je vrhunski igrač, ali nije isto da li ste u top pet ili u top tri. Pobede protiv Karlosa ili Novaka sigurno mnogo znače, međutim najvažnije je da se bude konstantan. Verujem da će ovaj trijumf pomoći na tom putu ustaljivanja u top tri igrača sveta“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare